Радојичић: Град не одустаје од тужбе против организатора протеста

nezavisne.com
Радојичић: Град не одустаје од тужбе против организатора протеста

​Бањалука – Град Бањалука не одустаје од подношења тужби против организатора протеста “Правда за Давида” који су спријечили одржавање новогодишњих концерата и тиме граду нанијели оргомну штету, рекао је Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

 

“Градска управа прикупља све потребне елементе за подношење тужби за накнаду штете. Полиција води своју истрагу независно од нас, већ су  долазили до нас и тражити изјаве и одређене податке, како би сазнали шта је град све планирао за новогодишње празнике”, рекао је Радојичић.

Додао је да се води неколико паларелних поступака и да  град преко Правобранилашта мора предузимати одређење радње.

“Када будемо имали комплетирану основу за тужбу онда ћемо моћи са комплетним извјештајем изаћи пред јавност”, рекао је Радојчић.

Додао је да је граду нанесена директна и индиректна штета.

“Директна штета је та да је плаћена бина која за вријеме новогодишњих концерата није искориштена. То је само једна од штета која је нанесена граду. Репутациона штета је много већа јер смо имали велики број отказивања долазака гостију у Бањалуку за вријеме новогодишњих празника. Ради се о индиректној штети коју су претрпјели угоститељи, хотелијери, трговци и разне друге гране”, рекао је Радојичић.

Додао је да ће због нанесене штете град више мјесеци и година морати да отклања ружне слике које су из њега отишле и које ће уједно и одбијати нове госте да долазе у Бањалуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана