Радојичић: До половине децембра дворану бившег Шопинг центра предати на употребу спортистима

Срна
Радојичић: До половине децембра дворану бившег Шопинг центра предати на употребу спортистима

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да радови на пренамјени бившег Шопинг центра у спортску дворану, вриједни 1,2 милиона КМ, напредују по плану и да је циљ да до половине децембра дворана буде завршена и дата на употребу спортистима Бањалуке.

"Вриједност ових радова је негдје око 1.200.000 КМ у овом моменту, извођач /"Прогрес градња"/ уредно изводи радове и надам се да ћемо испоштовати рокове", рекао је Радојичић новинарима након обиласка радилишта.


Он је навео да је ово један од пет капиталних пројеката који ће ове године бити финансиран из емисије обвезница Града.

"Дио средстава обезбијеђен је кроз обвезнице, дио од предсједника Републике Српске. Значи отприлике пола-пола, по 600.000 КМ из једног и другог извора", рекао је Радојичић.

Он је подсјетио да је Бањалука давне 1976. и 1978. године добила двије спортске дворане, "Борик" и "Обилићево", те да од тада, изузимајући неке школске сале, ниједне нове спортске дворане у граду није било.

"Ово ће знатно повећати капацитет, јер се у спортској дворани жБорикж одржавају и концерти и сајмови и врло често се дешава проблем кориштења тог простора", рекао је Радојичић.

Он је истакао да ће нова спортска дворана, након пренамјене, бити расположива за спортове лоптом - рукомет, кошарку и одбојку, тако да ће за те клубове, којих има доста у Бањалуци, бити растерећени постојећи термини у спортским дворанама "Борик" и "Обилићево".

Говорећи о могућности изградње спортске дворане код бањалучке Гимназије, Радојичић каже да је ријеч о јавно-приватном партнерству и да је завршена студија оправданости која је показала "позитивну математику" за такав пројекат.

"Пројекат је прошао Министарство финансија, мислим да смо добили позитивну оцјену и сљедећа степеница би требало да буде припремање јавног позива за јавно-приватно партнерство", рекао је Радојичић.

Он је напоменуо да се припремају и пројекти за још двије дворане у Бањалуци, додавши да је већ завршен пројекат за спортску дворану код Основне школе /ОШ/ "Бранко Радичевић" у насељу Старчевица.

"Други пројекат који припремамо је дворана код ОШ жСвети Саваж у насељу Лауш. У нашој оптимистичкој верзији је да барем једну, ако не обје дворане, покушамо до краја мандата /октобар 2020. године/ довести под кров", рекао је Радојичић.

Он је навео да је дворана у насељу Старчевица везана за саму школу "Бранко Радичевић", док би дворана на Лаушу требало да буде не само школска.

"Размишљамо да ли би дворана на Лаушу била при самој школи 'Свети Сава' или би била у комплексу заједно са ове три дворане под управом Јавне установе 'Борик'", рекао је Радојичић.

Он је додао да Јавна установа "Борик" у овом моменту газдује спортским дворанама "Обилићево" и "Борик", док ће спортска дворана, пренамијењена из Шопинг центра, бити трећи објекат којим ће они газдовати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана