Radojičić: Cilj izgradnja prostora za okupljanje građana

Srna
Radojičić: Cilj izgradnja prostora za okupljanje građana

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je večeras da je cilj gradskih vlasti da sva banjalučka prigradska i seoska područja dobiju prostor za okupljanja građana.

Radojičić je, sa predsjednikom Skupštine Grada Banjaluka Zoranom Talićem, posjetio obnovljeni društveni dom u banjalučkoj mjesnoj zajednici Debeljaci, saopšteno je iz Uprave grada.


"Prošle godine smo snimili stanje u svim društvenim domovima na području Banjaluke i radimo jedna po jedan dom u mjesnim zajednicma. Započeli smo izgrdanju doma u Ljubačevu, nedavno završili obnovu doma u Dragočaju i evo večaras smo posjetili Debeljake gdje je obnovljen objekat društvenog doma", rekao je Radojičić.

On je naveo da su u planu ove godine radovi na obnovi domova u Verićima, Krminama, Petrićevcu, i ako dozvole mogućnosti, početak radova u naselju Lauš.

Prema riječima Radojičića, Debeljaci već imaju korisnika kojem treba ovakav prostor - sjajno kulturno-umjetničko društvo.

"Ali istao tako, i na drugim krajevima grada postoje udruženja penzionera, boračke organizacije, organizacije žena. Dakle, razne potrebe da se ljudi okupljaju i da se život odvija na svim krajevima Banjaluke", kaže Radojičić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci Zoran Lukić rekao je da su se dolaskom nove gradske administracije osjetili ogromni pozitivni pomaci.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva "14. februar" iz Debeljaka Dragan Kavić naveo je da 11 godina ovo društvo aktivno radi.

"Zahvaljujući gradu i našem gradonačelniku stekli su se bolji uslovi za rad društva", rekao je Kavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana