Радојичић: Циљ изградња простора за окупљање грађана

Срна
Радојичић: Циљ изградња простора за окупљање грађана

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је вечерас да је циљ градских власти да сва бањалучка приградска и сеоска подручја добију простор за окупљања грађана.

Радојичић је, са предсједником Скупштине Града Бањалука Зораном Талићем, посјетио обновљени друштвени дом у бањалучкој мјесној заједници Дебељаци, саопштено је из Управе града.


"Прошле године смо снимили стање у свим друштвеним домовима на подручју Бањалуке и радимо једна по један дом у мјесним заједницма. Започели смо изгрдању дома у Љубачеву, недавно завршили обнову дома у Драгочају и ево вечарас смо посјетили Дебељаке гдје је обновљен објекат друштвеног дома", рекао је Радојичић.

Он је навео да су у плану ове године радови на обнови домова у Верићима, Крминама, Петрићевцу, и ако дозволе могућности, почетак радова у насељу Лауш.

Према ријечима Радојичића, Дебељаци већ имају корисника којем треба овакав простор - сјајно културно-умјетничко друштво.

"Али истао тако, и на другим крајевима града постоје удружења пензионера, борачке организације, организације жена. Дакле, разне потребе да се људи окупљају и да се живот одвија на свим крајевима Бањалуке", каже Радојичић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Дебељаци Зоран Лукић рекао је да су се доласком нове градске администрације осјетили огромни позитивни помаци.

Предсједник Културно-умјетничког друштва "14. фебруар" из Дебељака Драган Кавић навео је да 11 година ово друштво активно ради.

"Захваљујући граду и нашем градоначелнику стекли су се бољи услови за рад друштва", рекао је Кавић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана