Радојичић: Буџет за ову годину повећан за 2,7 милиона КМ

Срна
Радојичић: Буџет за ову годину повећан за 2,7 милиона КМ

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се на данашњој сједници градског парламента разматра други ребаланс буџета за ову годину, којим се овогодишњи буџет повећава за 2,7 милиона КМ.

Он је у паузи сједнице градског парламента у изјави новинарима навео да је оквир буџета за ову годину на реалним основама, да се домаћински радило и да Град никоме од извођача није дужан, те да извршава све своје обавезе.


Радојичић је рекао да ће 2018. година бити једна од најбољих година не само у смислу финансија, већ и у смислу бројних пројеката, те напоменуо да ће ова година бити завршена са више од 30 милиона КМ улагања у капиталне пројекте.

Он је навео да се на сједници налази и Нацрт буџета за наредну годину у износу 131.615.000 КМ, што је, како је рекао, нешто веће или отприлике у истом оквиру на ком је основни буџет ове године.

Радојичић је рекао да је из буџета за наредну годину планиран наставак низа пројеката водоснабдијевања, затим око 800.000 КМ за доградњу и реконструкцију вртића у граду, те изградња новог вртића, као и више од милион КМ за реконструкцију и обнову саобраћајница.

"У овом моменту из основног буџета је око 19 милиона КМ планирано за капитална улагања наредне године, али мислим да ћемо, када сравнимо 2018. годину, имати и знатно више средстава и одлучивати о неким другим капиталним улагањима која тренутно нису предвиђена у буџету", додао је Радојичић.

Он је напоменуо да се чека завршетак преговора са Европском банком за обнову и развој о једном већем кредиту по повољном аражману за износ од 20 милиона КМ у двије траше у више година повлачења, који би се односио на водоснабдијевање и на мостове.

"Ријеч је о капиталним пројектима који се не могу финансирати само из буџета, јер је ријеч о врло великим износима", навео је Радојичић.

Радојичић је рекао да је на дневном реду градског парламента и одлука којом се настоји ријешити питање одржавања јавних манифестација у граду у смислу буке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана