Радно вријеме у Бањалуци за 9. јануар

Срна
Радно вријеме у Бањалуци за 9. јануар

Бањалука - Меснице, продавнице мјешовите робе и цвјећаре на подручју града Бањалука сутра ће, на Дан Републике, моћи да раде у времену од 8.00 до 13.00 часова, наведено је у закључку који је донио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Радојичић је донио овај закључак о радном времену на захтјев Занатско-предузетничке коморе регије Бањалука, саопштено је из Градске управе.

Послодавац је дужан да радницима који ће радити на Дан Републике омогући остваривање права у складу са прописима о раду.

Одлуком о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града дефинисано је да на дан републичког празника раде од 00.00 до 24.00 часа правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње и продаје хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, драгстори и трговински објекти у аутобуској и жељезничкој станици, те на бензинским пумпама.

Одлуком је дефинисано да на дан републичког празника, у времену од 8.00 до 21.00 час, раде трговине на мало погребном опремом.

На захтјев Министарства унутрашњих послова Републике Српске - Полицијске управе Бањалука, градоначелник Бањалуке је донио одлуку и о привременој забрани рада пословних простора, угоститељских објеката, као и точења алкохолних пића на подручју овог града.

Одлуком је прецизирано да се сутра до 24.00 часа, привремено забрањује рад пословних простора и угоститељских објеката у робној кући "Боска" и у оквиру хотела "Палас" и угоститељског објекта у Музичком павиљону парка "Петар Кочић" - "Стакленац".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана