Радници и управа “Водовода” славе успјехе и не заборављају радне колеге

Александар Стојановић
Радници и управа “Водовода” славе успјехе и не заборављају радне колеге

Бањалука - И у данима када су празници и славље не треба заборавити оне који су били дио нашег колектива, а своје животе су дали за нашу слободу. Увијек када славимо успјехе и добре резултате с поштовањем се сјетимо и њих и чланова њихових породица.

Поручили су то запослени у предузећу “Водовод” АД Бањалука, које је прославило крсну славу Светог Василија  Великог, а обиљежавање је почело парастосом и полагањем вијенаца на спомен-обиљежје палим и несталим борцима тог предузећа у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос је служен за девет несталих и погинулих бораца Војске Републике Српске који су били радници тог предузећа, а њему су присуствовале породице бораца, представници Борачке организације Бањалука, управа и радници “Водовода”.

Предсједник Борачке организације “Водовода” Недељко Плавшић истакао је да је “Водовод” познат као предузеће које је свим породицама погинулих радника ријешило стамбено питање.

- Наши борци су сви збринути и имају сва права - рекао је Плавшић.

Супруга несталог борца Голуба Пајића присуствовала је помену код спомен-обиљежја.

- Мој муж до данас није пронађен, тако да је ово једино мјесто гђе могу доћи запалити свијеће и положити вијенце - рекла је уплакана Винка Пајић.

Предсједник Борачке организације Бањалука Горан Рогић истакао је да је крсна слава “Водовода” добра прилика да се ода пошта свим борцима ВРС који су били радници овог предузећа.

- “Водовод” је једно од ријетких предузећа које и данас његује ову традицију и сматрам да би многа предузећа требало да се угледају на њих - додао је Рогић.

Била је то прилика и да се сумирају резултати пословања и успјеси у протеклој години, а радницима који су отишли у пензију и који су у предузећу 20 и више година додијељена су пригодна признања и награде.

Након освештања и ломљења славског колача, директор предузећа Зоран Поповић пожелио је радницима и цјелокупном колективу срећну и успјешну нову годину.

Сумирајући резултате у протеклој години, Поповић истиче да је иза “Водовода” тешка, али успјешна година.

- Један од најзначајнијих пројеката у протеклој години је коначно преузимање сеоске водоводне мреже. Тај пројекат је спровођен двије године, а лани смо га завршили у задатом року - истакао је Поповић. Додао је да је “Водовод”, поред постојеће мреже, преузео додатних 700 километара мреже са свега 7.000 корисника, што је знатно увећало трошкове тог предузећа.

Најављујући планове за ову годину, Поповић је рекао да међу најзначајније пројекте спада завршетак савремене лабораторије.

- Јавна набавка за лабораторију је завршена, па очекујемо да ће она бити у функцији до краја јуна и биће једна од најсавременијих лабораторија на овом подручју - рекао је Поповић.

Сарадња

Зоран Поповић је нагласио да ће у овој години бити настављена добра сарадња са Градском управом.

- Највећи проблем представљаће одржавање мреже, која је сада удвостручена, али уз добру координацију очекујем наставак успјешног пословања - рекао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана