Rađenović prvi doplivao do časnog krsta

Srna
Rađenović prvi doplivao do časnog krsta

Banjaluka - Dvadesetogodišnji Banjalučanin Đorđe Rađenović prvi je od ukupno 37 plivača stigao do Časnog krsta, koji je u rijeku Vrbas u Banjaluci bio spušten povodom obilježavanja Bogojavljenja.

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem blagoslovio je plivače, a nakon završetka plivanja zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem darivao je Rađenovića zlatnikom.


Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da grad nastavlja tradiciju plivanja za Časni krst na Bogojavljenje.

"Ova tradicija je trajala do Drugog svjetskog rata i bila prekinuta u ona vremena ratnih dešavanja i poslijeratnog režima, a nastavljena je u posljednjih 10 godina", napomenuo je Radojičić u izjavi novinarima.

Čestitajući plivačima, Radojičić je rekao da će Gradska uprava u saradnji sa Eparhijom banjalučkom nastaviti da organizuje plivanje za Časni krst na Bogojavljenje.

Rađenović, koji je polaznik Policijske akademije u Banjaluci, rekao je novinarima da za njega predstavlja veliku čast to što je prvi doplivao do Časnog krsta.

"Osjećam se ponosno i želim da ovaj krst i poklone koje sam dobio podijelim sa svojom porodicom, djevojkom i kolegama sa Policijske akademije", istakao je Rađenović.

On je dodao da mu je ovo prvi put da pliva za Časni krst i da mu je cilj da u narednim godinama još dva puta bude pobjednik.

Prethodno je u Hramu Hrista Spasitelja vladika Jefrem služio Svetu arhijerejsku liturgiju, osveštao bogojavljensku vodicu, a potom je gradskim ulicama prošla litija do rijeke Vrbas. /kraj/mis/pn/foto/video

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana