Radijatori topli u većini stanova

Danijela Stokanić
Radijatori topli u većini stanova

Banjaluka - Zbog niskih temperatura gradska "Toplana" juče je u prijepodnevnim časovima pustila grijanje svim korisnicima, potvrdila je portparol tog preduzeća Žaklina Mijatović.

Dodala je da grijanja nije bilo u ranim jutarnjim časovima jer je temperatura vazduha dostizala 19 stepeni.

- S obzirom na to da je temperatura vazduha u roku od jednog časa pala i do 10 stepeni, pustili smo grijanje - kazala je Mijatovićeva, dodajući da se početkom svake grejne sezone javljaju isti problemi, kao što su zaključani ventili u zagradama i parkirana auta na šahtovima.

- Naše tehničke ekipe, zbog nesavjesnih stanara, ne mogu da priđu ventilima kako bi odvrnuli grijanje - istakla je ona, apelujući na potrošače da omoguće ekipama ovog preduzeća da dođu do mjesta gdje su smješteni ventili kako bi se kvarovi što prije otklonili.

Mijatovićeva kaže da je potrebno nekih desetak dana da sve ovo riješe kako bi grijanje bilo normalizovano.

- Grejna sezona je počela 15. oktobra, ali s obzirom na to da su temperature proteklih dana bile više, svega dva puta je nakratko pušteno grijanje - rekla je Mijatovićeva. Podsjetila je da, ukoliko dnevna temperatura dostiže 14 stepeni, sa tendencijom rasta, isporuka toplotne energije se prekida.

Dodala je da su stanovnici naselja Starčevica i Kočićev vijenac i dalje priključeni na stari sistem, sve dok nove kotlovnice ne budu puštene u funkciju. Zbog mlakih radijatora stanovnici tih naselja juče su, kako kažu, bili prinuđeni da dogrijavaju svoje stanove.

Stoja Ševarika iz ulice Save Ljuboje u naselju Starčevica kaže da je morala naložiti vatru u šporetu.

- Radijatori su bili mlaki, pa maltene i hladni. Sreća pa smo i ove godine na vrijeme obezbijedili drva - rekla je Ševarika.

Predsjednik ZEV-a zgrade u ulici Prve krajiške brigade u naselju Starčevica Milorad Arlov kaže da je grijanja bilo, ali ne i dovoljno jako da zagrije prostorije.

Slavko Marčeta, koji živi u ulici Đure Đakovića u naselju Kočićev vijenac, kaže da je za početak grejne sezone zadovoljan grijanjem.

- Radijatori su mlakasti, ali s obzirom na to da nije minus, dovoljno je toplo - kazao je Marčeta.

Zimska služba

Iz preduzeća "Mrkonjić putevi", koje čisti i održava dio puta od naselja Srpske toplice preko Kola i Stričića do Čađavice, rekli su da su juče na terenu bile tri ekipe.

- Snijega uglavnom nema na putu. Intervenisali smo na tri putna pravca. Ako dođe do jačih snježnih padavina, angažovaćemo još ekipa - rekao je direktor ovog preduzeća Trivun Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana