Рада Крајишник вуном помјера модне границе

Јасмина Перишић
Рада Крајишник вуном помјера модне границе

Бањалука - Природна вуна у рукама Раде Крајишник претвара се у оригиналне одјевне предмете, прилагођене свакој прилици, а своје креације представиће на сајму креативаца "Сјећања једне зиме", који се одржава на платоу Храма Христа Спаситеља од 27. до 29. децембра.

Крајишникова је дипломирани економиста, без запослења, а за себе каже да је мало старији тинејџер који има хиљаду идеја у глави, а мало руку и мало времена да све реализује.

- Увијек ми је било жао што имамо ресурсе који су неискоришћени, па са жељом да превазиђемо наш приглавак и прслук, смислила сам начин како да од вуне домаће овце, коју људи углавном бацају и спаљују, направим нешто лијепо - рекла је Крајишникова.

Додала је да се овим хобијем бави цијели живот, а поред штрикања и ткања, хоби су јој сликарство и страни језици.

- Креативна сам и одувијек сам штрикала, хеклала, правила честитке и новогодишњи накит. Планирам да почнем да предем вуну. Спремам колекцију која неће бити носива само за период јесен - зима него и за прољеће - казала је Крајишникова.

Истакла је  да јој је велика сатисфакција што добија позитивне коментаре и од младих људи.

- Спремам колекцију за сајам "Сјећања једне зиме" и надам се да ће се свидјети посјетиоцима. Желим да вуну донесем у њеном пуном сјају и да убиједим људе да у комбинацији са кожом она може бити лијеп и елегантан одјевни предмет - рекла је Крајишникова.

Своје уникатне пелерине, сукње, капе и торбе на сајму ће представити својим брендом "ЈТВ", са заштитним знаком пужа, а они који буду жељели моћи ће и да купе рукотворине и то по цијенама од 25 до 200 КМ.

Како је казала, све своје креације тка на оквиру који је сама израдила.

- То није класично ткање, већ захтјевна техника и потребно је до пет сати рада да се добије једна велика коцка, коју претварам у пелерину или неки други предмет - рекла је Крајишникова, која припрема и прву модну ревију.

Јелка

У Галерији "Соња Бикић", која је у власништву ове креативне умјетнице, у уторак је организовано јединствено кићење новогодишње јелке. Креативци који ће излагати на сајму креативних жена "Сјећања једне зиме", донијели су пар својих новогодишњих уникатних украса, помоћу којих је новогодишња јелка заблистала у посебном сјају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана