Путеви у Стричићима - проходни

Elta TV
Путеви у Стричићима - проходни

Бањалука - Стање у Стричићима се данас постепено нормализује. Снијег је престао да пада, а зимска служба улаже велике напоре да пробије наносе који су на појединим путним правцима високи преко једног метра, каже Раде Божић предсједник Савјета МЗ Стричићи.

„Сви путеви који су у програму рада зимске службе су од овог тренутка проходни.  До краја дана биће прочишћени и некатегорисани путеви, ондосно путеви који нису у програму рада зимске службе. Тако ће комплетна територија наше мјесне заједнице добити везу са свијетом."  додаје Божић који се захваљује Градској управи и предузећу Еко еуро тим на залагању.

„И радници Електрокрајине су цијелу ноћ и данас током дана били на терену. Проблем су наноси који су негдје високи  преко једног метра.  Сада тренутно имамо електричну енергију."  каже Божић истичући да су мјештани успјешно извели акцију доставе сијена и хране овцама у Добрњи.  Захваљује и медијима на подршци како би се стање у овој бањалучкој мјесној заједници нормализовало.

Божић додаје да је јутрос ситуација била још увијек тешка, тако да малишани из Дујаковаца и Локвара нису могли присуствовати настави у подручном одјељењу Основне школе Петар Кочић у Стричићима. Ову информацију потврдила нам је и Дубравка Босанчић, директор школе.

„Настава у централној школи у Колима тече без проблема. У Стричићима ђаци из Локвара нису се јутрос успјели пробити, али су сада путеви прочишћени па смо сигурни да у понедјељак неће бити проблема. Од јутрос смо успјели успиставити наставу у подручном одјељењу наше школе у Павићима. Учитељица која ради у овој школи није успјела својим возилом доћи до школе, али је ипак стигла на вријеме и настава је одржана, каже Дубравка Босанчић", директор школе.

У Одјељењу за саобраћај и путеве кажу да су учинили све што су могли, да се нормализује живот на подручју Мјесне заједнице Стричићи.

Захваљујући размијевању мјештана и доброј координацији са Савјетом Мјесне заједнице као и великом залагању предузећа Еко-еуро тим ипак смо успјели прочистити путеве који се налазе у програму рада зимске службе. Чистићемо и даље, према приоритетима, потврдио је за Елта телевизију, Славиша Сандић, в.д.начелника Одјељења за саобраћај и путеве града Бањалука. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана