Први Ћевап фест у Бањалуци: Обустава саобраћаја у центру града

Срна
Први Ћевап фест у Бањалуци: Обустава саобраћаја у центру града

Бањалука - Због одржавања манифестације "Ћевап фест", од 10.00 часова 13. јануара до 01.00 час 14. јануара биће обустављен саобраћај у Улици краља Петра И Карађорђевића, на дијелу од Алеје Светог Саве (Народног позоришта РС) до Улице Марије Бурсаћ (хотела 'Палас').

За вријеме трајања обуставе, саобраћај ће регулисати и преусмјеравати службена лица Министарства унутрашњих послова РС.

У току обуставе саобраћаја, на линијама јавног превоза путника које саобраћају Улицом краља Петра И Карађорђевића, дио од Улице Марије Бурсаћ до Алеје Светог Саве, извршиће се преусмјеравање аутобуса преко старе аутобуске станице, односно у улице Булевар цара Душана, Книнска, Видовданска, Вука Караџића и даље постојећом трасом.

На манифестацији, која ће трајати од 11.00 до 23.30 часова, учествоваће културно-умјетничка друштва, тамбураши и многи други.

Јутро је резервисано за дјечије наступе. Од 11.00 до 13.00 часова – пионирски састави фолклорних друштава "Веселин Маслеша", "Пелагић" и "Свети Сава", те Радован Ивановић (соло хармоника) развеселиће посјетиоце првог "Ћевап феста".

Поподне је резервисано за бањалучки хумор. Од 13.30 до 14.45 часова – Милорад Телебак – језичка комедија "Кроз српски језик са смијехом", а од 14.45 до 15.45 часова Душан Јокић – "Како од сељачине направити умјетника", те од 15.45 до 16.05 часова Велимир Бланић – "Предавање о штетности дувана".

За крај је планирано да се од 19.00 до 21.00 час одржи концерт Градског тамбурашког оркестра. Док ће они најиздржљивији моћи да од 21.15 до 23.30 часова уживају у музичком спектаклу бањалучког бенда "Одеон".

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је раније да бањалучки ћевап препознају и туристи који долазе у Бањалуку, те позвао грађане да посјете ову манифестацију.

Званични промотер "Ћевап феста" Небојша Куштриновић рекао је да је бањалучки ћевап гастрономски бренд који заслужује више пажње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана