Propusti u svakom trećem vrtiću

A. J. R.
Propusti u svakom trećem vrtiću

Banjaluka - Prosvjetna inspekcija u Srpskoj lani je u gotovo svakoj trećoj kontrolisanoj predškolskoj ustanovi utvrdila propuste u radu.

- U oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja prošle godine obavljeno je 56 kontrola i u 19 slučajeva su utvrđeni propusti u radu. Propusti su se najčešće odnosili na prijem radnika, izbor i rad organa upravljanja i rukovođenja, formiranje vaspitnih grupa, te vođenje evidencija - rekla je portparol Inspektorata RS Dušanka Makivić.

Dodala je da su inspektori izdali 18 rješenja za otklanjanje nepravilnosti i četiri prekršajna naloga u vrijednosti od 8.500 maraka.

Prema riječima Makivićeve, inspektori su uočili propuste i tokom kontrola osnovnih i srednjih škola, kao i u oblasti visokog obrazovanja i kulture.

- Prosvjetna inspekcija lani je kontrolisala ukupno 1.215 ustanova, a u 349 slučajeva utvrdila propuste. U cilju otklanjanja tih nepravilnosti izdato je 338 rješenja kojima je naloženo preduzimanje potrebnih mjera, a zbog počinjenih prekršaja izdata su i 42 naloga - rekla je Makivićeva.

Istakla je da su opštinske i gradske zdravstvene inspekcije kontrolisale higijenske uslove u igraonicama, dodavši da je za efikasniju kontrolu ovih objekata neophodno preciznije propisati zakonske uslove za njihov rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana