“Прољеће у Бањалуци” нуди више од 100 догађаја

Срна
“Прољеће у Бањалуци” нуди више од 100 догађаја

Бањалука - У оквиру манифестације “Прољеће у Бањалуци” од 8. априла до 15. јуна предвиђено је више од 100 догађаја у различитим областима чији је циљ да грађани добију што више квалитетних садржаја, те да привуче већи број туриста, рекао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

“Један блок су протоколарни догађаји, обиљежавање Дана и славе Града, Дана побједе над фашизмом, други блок предвиђа манифестације из области културе, трећи се односи на спортске манифестације, а четврти блок су туристичке манифестације”, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци након сједнице организационог одбора манифестације “Прољеће у Бањалуци”.

Према његовим ријечима, пети блок обухвата остале догађаје у којем су се граду Бањалука као партнери, предлагачи и инцијатори појавиле десетине институција, удружења грађана, невладиних организација, домаћих и страних субјеката гдје је око 60 додатних догађаја и за најмлађе и за најстарије у областима културе, туризма, спорта, забаве, рекреације.

Радојичић је навео да ће у оквиру манифестације бити одржан трећи “Ћевап фест” који ће први пут бити везан за довођење гостију из иностранства.

“Од 12. априла почиње нова туристичка понуда града заједно са компанијом жКонтикиж, а ријеч је о чартер викенд летовима на релацији Београд-Бањалука, у којој се нуди викенд боравак у Бањалуци са туристичким и културним садржајима, а преклапа се са жПрољећем у Бањалуциж. То је нови пилот пројекат који у наш град треба да доведе нове групе туриста”, рекао је он.

Радојичић је најавио и низ музичких догађаја, концерте Здравка Чолића, Жељка Самарџића, Николе Роквића, групе “Оне три”, Мериме Његомир, Саше Матића, неколико концерата џез музике, те концерте Кемала Гекића, Дивне Љубојевић, као и више фолклорних догађаја.

Како је додао, половином маја биће одржан други Фестивал цвијећа, те неколико конференција и догађаја за младе.

“Имамо другу манифестацију жПрослава пунољетстваж, трећу жДигиталну конференцијуж која је постала један од водећих регионалних догађаја, те прву међународну конференцију ждиџејеваж са тенденцијом да Бањалука постане регионални центар и у овом домену”, навео је он.

Када је ријеч о спортски догађајима, Радојичић је најавио бициклистичку трку Бањалука-Београд, те одржавање два полумаратона.

Он је најавио и нови “Мотофест” 18. маја, садржаје за особе треће животне доби, док је за 9. мај-Дан побједе над фашизмом предвиђен већи догађај на отвореном.

Радојичић је позвао креативце из Бањалуке да се пријаве на два конкурса, на којима ће најбоља рјешења бити награђена.

“Један ће се односити на основце да за Дан града припреме пригодне визуалне ликовне садржаје типа транспарената, а најбољи радови ће бити изложени у парку жМладен Стојановићж. Други конкурс се односи на вајбер стикере са мотивима Бањалуке”, рекао је Радојичић.

Радојичић је најавио да ће и Господска улица добити нови изглед што ће, како је истакао, бити изненађење за грађане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана