Prodaja sa novih tezgi u parku Mladen Stojanović ili nema papira za rad

Jasmina Perišić
Prodaja sa novih tezgi u parku Mladen Stojanović ili nema papira za rad

Banjaluka - Nove kućice namijenjene za prodaju grickalica, slatkiša i dječijih igračaka u parku "Mladen Stojanović" zjape prazne jer prodavci odbijaju da ih koriste. Ipak, u Gradskoj upravi su odlučili da zavedu red pa će trgovci morati za nove tezge ili će ostati bez rješenja o zauzimanju javne površine.

- Želimo da se prodaja odvija organizovano u lijepim kućicama, te da park dobije ljepši i uređeniji izgled. To radimo i zbog velikog broja zahtjeva građana koji tamo često borave. Nedavno smo uz pomoć kompanije "Mlijeko produkt" u parku izgradili i igralište za djecu, a ukoliko rebalansom budžeta obezbijedimo sredstva, ove godine ćemo izgraditi i trim-stazu - rekli su u Gradskoj upravi.

Ističu da kućice nisu kupljene da budu prazne i da prodavci to moraju poštovati.

Trgovci se ne obaziru na nove besplatne tezge, već svoju robu izlažu na stolićima kao i ranije, na lokacijama koje izaberu i u uslovima koje sami određuju. Jedna od prodavačica kokica potvrdila je da među trgovcima u parku vlada netrpeljivost i da ne žele da prodaju robu jedni uz druge.

- Tačno je da smo kućice dobili besplatno, ali problem je što su postavljene jedna uz drugu. To je loše za prodaju, a još lošije za nas, jer se ovdje niko ni sa kim ne slaže. Bilo je i žestokih svađa i okršaja. Ovdje samo komunalna policija može zavesti red - ispričala je prodavačica koja nije željela da joj objavimo ime.

Trim-staza

U Gradskoj upravi najavljuju izgradnju trim-staze u parku "Mladen Stojanović".

- Ukoliko rebalansom budžeta obezbijedimo sredstva, staza će biti izgrađena ove godine. Sa novom trim-stazom oni koji džogiraju neće morati po lošijim vremenskim uslovima da trče po blatu - rekli su u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana