Проблеми становника засеока Гвере код Љубачева: Макадамом пуним рупа до кућног прага

Игор Пилиповић
Проблеми становника засеока Гвере код Љубачева: Макадамом пуним рупа до кућног прага

Бањалука - Мјештани засеока Гвере код Љубачева долазе до кућног прага макадамским путем који је пун рупа. Толико је оштећен да сви који пролазе аутомобилом стружу подом возила о тло.

О овом проблему свједоче и ријечи мјештанина Милана Маглова који апелује на градске структуре да бар колико-толико наспу пут.

- Обраћали смо се инспекцији за саобраћај која је изашла на терен и утврдила да је пут у лошем стању. Ми не тражимо ништа друго него да нам пут буде саниран како бисмо колико-толико лакше пребродили зиму. Наравно, у 21. вијеку жеља нам је да идуће или било које наредне године будемо у плановима за асфалтирање - казао је Маглов.

Пут је дугачак три километра и само је асфалтирано првих 900 метара, а остало је макадам. Управо због лошег коловоза многи који не живе на том подручју, али имају имања, запустили су земљу па растиње и шибље које је никло дуж дионице пута на неколико мјеста прави проблеме возачима.

- Почели смо са сјечом дрва и растиња уз банкину и све иде по плану. Све радимо како бисмо створили услове да нам пут буде насут. Искрено се надамо да ће градске власти услишити наше молбе - рекао је Маглов и додао да су се због шибљем и амброзијом зараслих парцела обраћали и комуналној полицији.

У Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја кажу да програмом заједничке комуналне потрошње за ову годину није планирано асфалтирање дијела пута за Гвере.

- Што се тиче програма за наредну годину, њега ће разматрати и усвајати Скупштина града крајем децембра, тако да ће тек након тога бити познато гдје ће бити извођени радови - казали су у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

Додају да ће у оквиру радова редовног одржавања локалних и некатегорисаних путева бити извршена санација насталих оштећења.

Зима

Милан Маглов каже да им зими проблем ствара висок снијег јер пут не чисти ниједна од зимских служби.

- Снијег буде уклоњен са локалног пута од каменолома до школе, а у наш пут не уђе ниједна грталица. Да нам бар очисте ових 900 метара пута што је асфалтирано, нама би и то пуно значило - рекао је Маглов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана