Приоритет града нова игралишта и крпљење рупа

Ивана Кардум
Приоритет града нова игралишта и крпљење рупа

Бањалука - Градска управа планира да издвоји из буџета 120.000 КМ за подршку малим пројектима у свих 57 мјесних заједница, а представници МЗ кажу да је новац најпотребнији за изградњу игралишта, постављање клупа, санацију рупа, те рјешавање комуналних проблема.

- Мали пројекти, које делегирају савјети мјесних заједница, односе се на рјешавање мањих инфраструктурних радова, спољашње и унутрашње уређење објеката и дворишта мјесних заједница, као и уређење значајних објеката и њихове околине на подручју свих насеља - рекла је начелница градског Одјељења за општу управу Сања Павловић.

Она је додала да путем јавног позива свака мјесна заједница може да предложи највише два пројекта појединачне вриједности до 2.500 КМ. У мјесним заједницама имају различите приоритете, али се слажу да појединачни износ није велик. Предсједник МЗ Петрићевац Зоран Савановић каже да су се ове године базирали на набавку комуналне опреме.

- Конкурисали смо за набавку табли за кошеве на школском игралишту. За наше старије мјештане смо тражили да у насељу буде постављено неколико клупа, како би имали гдје да се одморе након шетње - истакао је Савановић. Он је додао да су се уклопили у понуђени износ, али су наишли на разумијевање људи који су правили предрачун, те им дали материјал.

У МЗ Карановац истичу да је најважнији пројекат снабдијевања водом. - Нама је већ одобрен пројекат снабдијевања водом за другу и трећу висинску зону. Поред тога, планирали смо да асфалтирамо некатегорисане путеве - рекао је предсједник ове МЗ Бошко Вуксан. Према ријечима предсједника МЗ Борик два Драге Драгића, у фокусу је рјешавање комуналних проблема. Новом игралишту надају се малишани у МЗ Дракулић. - Планирали смо изградњу игралишта са два коша код ОШ "Алекса Шантић". Задовољни смо реализацијом ових пројеката, те смо захваљујући томе претходне године изградили чесму код Спомен-костурнице - рекао је предсједник ове МЗ Жељко Дојчиновић.

Овогодишњи позив, према најави, требало би да буде расписан у другој половини године, а за пројекте који су одабрани по позиву из прошле године Градска управа ће у марту расписати јавну набавку за избор извођача радова.

Обилићево један

У мјесној заједници Обилићево један кажу да њихов Савјет још није донио одлуку о томе које ће пројекте предложити. - Тренутно радимо на реализацији другог пројекта, а то је постављање камера у школи. О новом пројекту ћемо расправљати на сљедећем засједању - рекао је предсједник ове МЗ Оливер Гачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана