Priječani: Lakše i jeftinije do priključka za vodu

Danijela Stokanić
Priječani: Lakše i jeftinije do priključka za vodu

Banjaluka - Uprava "Vodovoda" odobrila je potrošačima u naselju Priječani, koji se priključuju na novoizgrađenu sekundarnu vodovodnu mrežu, plaćanje priključka u šest mjesečnih rata, a za pojedine kategorije troškovi će biti umanjeni za 240 maraka.

Stanovnici naselja Priječani su ranije tražili od "Vodovoda" da im omogući da priključak na novoizgrađenu vodovodnu mrežu plate u šest do 12 mjesečnih rata.

Portparol "Vodovoda" Branka Ristić rekla je da će porodicama poginulih i nestalih boraca i korisnicima socijalne pomoći biti umanjeni troškovi priključka za 240 maraka.

- Uprava preduzeća donijela je odluku da porodice poginulih i nestalih boraca VRS, porodice demobilisanih boraca VRS i korisnici socijalne pomoći, uz podnošenje potvrde o svom statusu, mogu biti izuzeti od plaćanja troškova radne snage i administrativnih troškova - istakla je Ristićeva.

Dodala je da potrošači kod kojih su vodomjerna okna šahta izgrađena prema tehničkim propozicijama ne moraju da prave nove.

- Akcija isključenja nelegalnih potrošača nastavlja se do 1. februara ove godine - naglasila je Ristićeva.

Stanovnici naselja Priječani su prezadovoljni donesenom odlukom uprave "Vodovoda".

Predsjednik Savjeta MZ Priječani Nebojša Tojagić, u ime svojih mještana, kaže da je ovom odlukom preduzeće "Vodovod" napravilo korak naprijed.

- Gradski "Vodovod" je ovom odlukom iskazao veliko razumijevanje za probleme, ne samo naše mjesne zajednice, nego svih građana - rekao je Tojagić.

Dodao je da je na nedavno održanom zboru građana u MZ Priječani bilo je evidentno da mještani nemaju novca koji je neophodan za kvalitetno trajno rješavanje priključka na vodovodnu mrežu.

- Prvim predračunom za priključak na novoizgrađenu vodovodnu mrežu trebalo je izdvojiti više od 600 maraka i to u najviše tri rate - podsjetio je Tojagić.

Olakšice

Stanovnik Priječana Marinko M. rekao je da će plaćanje priključka u šest rata i te kako olakšati njemu i njegovim komšijama.

- Većinu mještana naselja čine izbjeglice i ljudi sa minimalnim primanjima, tako da će im ove olakšice i te kako dobro doći - dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana