Приградске мјесне заједнице траже насипање путева

Сања Амиџић
Приградске мјесне заједнице траже насипање путева

Бањалука - Мјештани неколико приградских мјесних заједница траже да им што прије буду санирана настала оштећења на макадамским путевима које су уништиле обилне кише.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Дебељаци Васо Драшковић рекао је да већ мјесецима чекају на материјал за насипање макадамских путева кроз насеље.

- За прошлу годину добили смо за комплетну мјесну заједницу око 300 кубика шљунка и успјели смо да покрпимо рупе на главним макадамским саобраћајницама, али ове године нисмо добили још ништа - казао је Драшковић. Он је додао да су обилне кише које су пале током љета уништиле већину макадамских путева у овом насељу.

- Ако добијемо исту количину материјала као и лани, нећемо моћи обновити све макадамске путеве - рекао је Драшковић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Стричићи Златко Сладојевић рекао је да материјал за насипање путева још нису добили.

- Надамо се да ћемо шљунак добити до краја године, јер су путеви у лошем стању - казао је Сладојевић. Додаје да су прошле године за насипање путева добили 500 кубика шљунка.

- На подручју МЗ Стричићи има око 50 километара макадамских путева, тако да та кубикажа материјала није довољна за све, али успијевамо да покрпимо рупе - рекао је Сладојевић.

Милован Кнежевић из насеља Сарачица рекао је да градске власти врло мало пажње посвећују обнови макадамских путева.

- Ни десет километара нисмо удаљени од центра града, а путеви су нам катастрофални, што од обилних киша, што од неодговорних мјештана - пожалио се Кнежевић.

Начелник Одјељења за стамбене и комуналне послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић рекао је да ће све мјесне заједнице до почетка зимске сезоне добити материјал за насипање путева.

- У току је санација макадамских путева на подручју мјесних заједница Агино Село, Крмине, Бронзани Мајдан, Карановац, Поткозарје и Драгочај - рекао је Новаковић.

Он је додао да су у појединим насељима макадамски путеви обновљени, али да их је вода, усљед јаких киша, поново уништила.

Из буџета града ове године за редовно одржавање макадамских путева издвојено је 250.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана