Prehrambenim paketima uljepšali Vaskrs

Aleksandar Stojanović
Prehrambenim paketima uljepšali Vaskrs

Banjaluka - Duh velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa osjetiće se i u domovima 26 socijalno ugroženih porodica Udruženja gluvih i nagluvih regije Banjaluka kojima su podijeljeni paketi sa prehrambenim proizvodima.

Rukovodstvo udruženja je uz pomoć Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, u saradnji sa Centrom za socijalni rad obezbijedilo i podijelilo vrijednu donaciju svojim članovima, kojima predstojeći praznici predstavljaju veliki finansijski izdatak.

Iz ove nevladine organizacije su poručili da su poteškoće sa kojima se svakodnevno susreću gluva i nagluva lica dodatno otežane i teškom socijalno-ekonomskom situacijom, jer lica sa invaliditetom spadaju u red najugroženijih kategorija stanovništva.

- Osobe sa oštećenjem sluha pripadaju toj kategoriji stanovništva koja se nerijetko susreće sa egzistencijalnim problemima. Zbog komunikacione barijere izolovani su od društvene zajednice u kojoj žive, a veliki broj njih je nezaposlen ili se izdržavaju povremenim radom - rekla je sekretar udruženja Željana Došenović.

Želja svih u udruženju bila je da njihovim članovima olakšaju predstojeće praznike, ali i svakodnevicu.

- U paketu se nalaze prehrambeni proizvodi, sredstva za ličnu i kućnu higijenu i sve ono što je potrebno u svakodnevnim poslovima u kući - rekla je Došenovićeva.

Iz udruženja su posebnu zahvalnost izrazili Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite koje je ove, ali i prošle godine podržalo ovaj projekat i time im pružilo mogućnost da pomognu svojim članovima.

- Ranije smo imali dosta problema da organizujemo ovakve akcije, jer nismo imali dovoljno sredstava. Već dvije godine uz podršku ministarstva nemamo tih problema, a nadamo se da će saradnja biti nastavljena i u budućem periodu - rekla je Došenovićeva.

Paketi su podijeljeni u prostorijama udruženja, a pored  članova i rukovodstva, podjeli je prisustvovala i načelnica Odjeljenja za porodičnu i dječiju zaštitu Branka Sladojević.

Udruženje od interesa za grad

Udruženje gluvih i nagluvih regije Banjaluka je društvena, humanitarna i nevladina organizacija koja  svojim aktivnostima utiče na izgradnju i jačanje civilnog društva s ciljem poštovanja ljudskih prava i sloboda.

Udruženje gluvih i nagluvih je organizacija invalida koja ima status organizacije od javnog interesa za grad Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana