Прехрамбеним пакетима уљепшали Васкрс

Александар Стојановић
Прехрамбеним пакетима уљепшали Васкрс

Бањалука - Дух великог хришћанског празника Васкрса осјетиће се и у домовима 26 социјално угрожених породица Удружења глувих и наглувих регије Бањалука којима су подијељени пакети са прехрамбеним производима.

Руководство удружења је уз помоћ Министарства здравља и социјалне заштите, у сарадњи са Центром за социјални рад обезбиједило и подијелило вриједну донацију својим члановима, којима предстојећи празници представљају велики финансијски издатак.

Из ове невладине организације су поручили да су потешкоће са којима се свакодневно сусрећу глува и наглува лица додатно отежане и тешком социјално-економском ситуацијом, јер лица са инвалидитетом спадају у ред најугроженијих категорија становништва.

- Особе са оштећењем слуха припадају тој категорији становништва која се неријетко сусреће са егзистенцијалним проблемима. Због комуникационе баријере изоловани су од друштвене заједнице у којој живе, а велики број њих је незапослен или се издржавају повременим радом - рекла је секретар удружења Жељана Дошеновић.

Жеља свих у удружењу била је да њиховим члановима олакшају предстојеће празнике, али и свакодневицу.

- У пакету се налазе прехрамбени производи, средства за личну и кућну хигијену и све оно што је потребно у свакодневним пословима у кући - рекла је Дошеновићева.

Из удружења су посебну захвалност изразили Министарству здравља и социјалне заштите које је ове, али и прошле године подржало овај пројекат и тиме им пружило могућност да помогну својим члановима.

- Раније смо имали доста проблема да организујемо овакве акције, јер нисмо имали довољно средстава. Већ двије године уз подршку министарства немамо тих проблема, а надамо се да ће сарадња бити настављена и у будућем периоду - рекла је Дошеновићева.

Пакети су подијељени у просторијама удружења, а поред  чланова и руководства, подјели је присуствовала и начелница Одјељења за породичну и дјечију заштиту Бранка Сладојевић.

Удружење од интереса за град

Удружење глувих и наглувих регије Бањалука је друштвена, хуманитарна и невладина организација која  својим активностима утиче на изградњу и јачање цивилног друштва с циљем поштовања људских права и слобода.

Удружење глувих и наглувих је организација инвалида која има статус организације од јавног интереса за град Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана