Predstavljen projekat “Manjača kao turističko-rekreativni kompleks”

Glas Srpske
Predstavljen projekat “Manjača kao turističko-rekreativni kompleks”

Banjaluka - Na Manjači kod Banjaluke predstavljen je projekat “Manjača kao turističko-rekreativni kompleks” koji nudi razvoj modernih turističkih i sportskih kapaciteta i novih poslovnih modela, uz očuvanje regije sa svojim ruralnim obilježjima.

Projekat je rezultat saradnje Turističke organizacije Banjaluka, Gradske razvojne agencije i Centra za razvoj poljoprivrede i sela koji su prepoznali Manjaču kao područje izuzetnih potencijala.


Direktor Turističke organizacije Banjaluka Irena Radojević rekla je Srni da je riječ o novom turističkom projektu koji otvara mogućnost za razvoj seoskog, lovnog, ribolovnog i zdravstvenog turizma i proširenju turističke ponude grada Banjaluka.

“U viziji ovog kompleksa su planinski, zimski, avanturistički, ekstremni sportovi, biciklizam, paraglajding, planinski reli i džipijade, a akcenat će biti stavljen na antistres program i klimatske pogodnosti”, navela je Radojevićeva.

Prema njenim riječima, otvara se mogućnost i za razvoj rekreativno-sportskog turizma u okviru kojeg se mogu praviti edukativni kampovi, a s obzorim da na platou Manjača već postoje lokacije za to, biće omogućeno uvezivanje lokacija kao što su Kočićeva kuća, manastiri u okruženju, te različite vrste pećina.

“Posebno treba istaći benefite za Banjaluku i raznovrsniju ponudu za grad, stvaranje infrastrukturnih pogodnosti za razvoj ruralnog turizma, porast vikend turizma, te razvoj rekreativnog, adrenalinskog i etno turizma”, navela je Radojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana