Позитивно пословање Градског гробља први пут након три године

Данијела Стоканић
Позитивно пословање Градског гробља први пут након три године

Бањалука - Комунално предузеће "Градско гробље" први пут у посљедње три године биљежи позитивно пословање у износу од 17.251 марку, изјавио је директор ово комуналног предузећа Недељко Милаковић.

Додао је да би пословни резултат био већи да нису искњижена потраживања која нису била наплаћена у року, као и одређене резерве које су остављене за гаранције споменика од двије године које они раде.

Милаковић каже да је када је дошао на ову функцију, крајем 2013. године, затекао минус од непуних 200.000 марака.

- Ово је само један од доказа да кандидати са листе Социјалистичке партије испуњавају своја обећања. Домаћински смо приступили овом предузећу, а све под мотом "Ред, рад и дисциплина" - рекао је Милаковић.

Додао је да је за годину остварена разлика у пословању за више од 200.000 марака.

- Обавезе према добављачима су у односу на период прије мог доласка у ово предузеће двоструко смањене. Такође, постоје четири кредита која су подигнута у ранијем периоду, која се сада уредно сервисирају - објаснио је Милаковић.

Према његовим ријечима, предузеће је лани, а након 50 година, купило радне машине вриједне око 100.000 марака и опремило салу за даћу.

- Такође, и ове године планирамо да наставимо са трендом улагања у предузеће, тако да смо за првих неколико мјесеци уложили непуних 100.000 марака за изградњу и опремање нове сале за даћу на гробљу Побрђе - казао је Милаковић.

Како би олакшали својим клијентима Управа овог предузећа је, истиче Милаковић, дала могућност плаћања авансом на више мјесеци. Поред тога, Милаковић је рекао да је недавно био у посјети гробљу у Београду, са чијим је представницима размијенио искуства, а између осталог, било је приче и о Алеји великана, односно заслужних грађана.

- Код њих је, када је у питању Алеја великана, донесен правилник у којем локална заједница, која газдује гробљем, односно градоначелник доноси одлуку које предложено лице ће бити сахрањено. Приједлоге дају разна удружења - рекао је Милаковић и додао да је тај приједлог пренио Градској управи, која ће у наредном периоду припремити тај правилник.

Додао је да ће идућих дана посебно исказати пословање за локацију Централно градско гробље у Врбањи и гробља на Побрђу.

- Ускоро ћемо радити и ребаланс плана за локацију у Врбањи, гдје је у посљедње вријеме све већа заинтересованост за сахрањивање. Разлог за то је сигурно изглед и уређеност гробља - нагласио је Милаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана