Посљедња сједница Градског парламента ове године 26. децембра

Срна
Посљедња сједница Градског парламента ове године 26. децембра

Бањалука - Скупштина града Бањалука у сриједу, 26. децембра, разматраће приједлог градског буџета за 2019. годину, ребаланс буџета за ову годину, те приједлог одлуке о усвајању стратегије развоја града Бањалука у периоду од 2018-2027. године, одлучио је данас скупштински Колегијум.

Скупштина ће разматрати и Регулациони план дијела централног подручја града, који је рађен годину и по.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је у два циклуса расправа дошао велики број приједлога и примједби и да је сада коначно сложен добар регулациони план, као значајан искорак у односу на постојећи.

"Централна зона града треба доживјети велику трансформацију, од старе аутобуске станице, преко платоа испред Музеја савремене умјетности Републике Српске до потпуне нове вертикале која се отвара испред Споменика бану Милосављевићу, па до бивше зграде Дирекције за путеве, која се урбанистички потпуно трансформише и на чему ће се, вјерујем, радити наредних десетак година", истакао је Радојичић.

Биће ту, додао је он, и ревитализације мањих простора, попут Баште сљезове боје, два мања простора за културу и много нових урбанистичких садржаја, као што је градња солитера, што има у свим великим модерним градовима. Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић рекао је да је посљедња овогодишња сједница са обимним редом.

"Ту су значајне одлуке и акти којима Градска управа приводи крају свој посао за ову годину, а самим тим и градски парламент", рекао је Талић.

Градски парламент ће на засједању 26. децембра разматрати програме уређења градског грађевинског земљишта и заједничке комуналне потрошње одјељења за саобраћаја и путеве и за комуналне послове за наредну годину.

Одборници ће разматрати и програме развоја спорта и суфинансирања културно-умјетничког аматеризма, програма и пројеката из области културе за 2019. годину, као и годишњи календари културних и туристичких манифестација.

Одборници ће разматрани и прједлоге одлука о такси превозу и о измјени Одлуке о висини боравишне таксе. На дневном реду посљедње овогодишње сједнице налази се и приједлог програма рада Скупштине града за 2019. годину, те више тачака из области простроног планирања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана