Попуњени сви смјештајни капацитети у Бањалуци

nezavisne.com
Попуњени сви смјештајни капацитети у Бањалуци

Фото: Велибор Трипић ђ Попуњени сви смјештајни капацитети у Бањалуци

Бањалука - Сви смјештајни капацитети у граду посљедњих десетак дана су заузети, а овакво стање се очекује и у наредних 10 до 15 дана, потврдили су нам у Туристичкој организацији града.

Због догађаја као што су други “Ћевап фест”, 23. Европска смотра српског фолклора дијаспоре и Срба у региону, која се одржава за викенд на тврђави Кастел и надолазећи Мото-фест, посљедња три мјесеца попуњени су и резервисани сви смјештајни капацитети.

Захваљући бројним културно-умјетничким и гастрономским догађајима овог мјесеца, кревет више тражио се и у другим општинама.

Бранка Бранковић, портпарол ТОБЛ, казала је да је посљедњих десетак дана град пребукиран и да на располагању нема ниједног слободног лежаја.

“Још прије три мјесеца повод за букинг и резервацију хотелских, мотелских и свих смјештаја у граду којима располажемо биле су бројне манифестације, а посебно Европска смотра фолклора дијаспоре и Срба у региону, на којој учествује између 65 и 70 културно-умјетничких друштава с око 4.000 чланова”, казала је Бранковићева.

Овај најбројнији и најмасовији културни догађај у граду на Врбасу довешће још 2.000 гостију из иностранства и дијаспоре, због чега се тражио кревет више и у другим сусједним градовима.

У граду има званично регистрован 1.891 лежај. Задњих неколико мјесеци у току је процес регистрације нових смјештајних капацитета, након чега се очекује да ће град добити оквирно још толико званичних лежаја. Овај процес требало би да буде завршен током ове године.

Смотра фолклора довела је до повећања пансионске и ванпансионске потрошње, јер су културно-умјетничка друштва по ресторанима и кафићима организовала закуске, вечере и своја приватна славља, што ће, како кажу у ТОБЛ, довести до економског бума у граду.

“У наредних 10 до 15 дана и неки сусједни градови немају слободног лежаја. Очекује се велики прилив на бројне манифестације не само учесника, већ и посјетилаца. Мај ће знатно побољшати туристичку слику у погледу броја долазака и ноћења”, казала је Бранковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана