Полагање возачког на новој локацији

nezavisne.com
Полагање возачког на новој локацији

Нови полигон за обуку будућих возача на паркингу код предузећа “Нови Јелшинград” у Лазареву од данас је полазна и завршна тачка на којој ће будући кандидати да полажу возачки испит.

Миленко Јаћимовић, предсједник Удружења за унапређење безбједности саобраћаја РС и власник ауто-школе, казао је да је полагање возачког испита досад вршено у Крфској улици у Обилићеву.

“Полагање возачких испита у Крфској улици вршили смо неколико година нелегално и против прописа, а добијали смо и жалбе грађана. Ово се могло радити све док није пуштен у функцију дио источног транзита”, рекао је Јаћимовић.

Додао је да је град почео спроводити измјену Наредбе о регулисању саобраћаја захваљујући изградњи новог полигона за обуку возача у Лазареву, којом је прецизирано да полагање возачког испита односно полазак и завршетак возачког испита прелази на ову локацију.

“Возачи аутобуса по старој одлуци имали су неквалитетну обуку и испит јер су из Крфске улице, одакле су кретали, на располагању имали само једну трасу, па се постављало питање о квалитету и оспособљености будућих возача”, истакао је Јаћимовић.

Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве, потврдио је да нова наредба о регулисању саобраћаја данас ступа на снагу.

“Ауто-школе имају обавезу да прве кораке у обуци возача раде на полигону код предузећа 'Нови Јелшинград' у Лазареву, изузев у јутарњим и послијеподневним шпицевима, када се не могу вршити обуке возача”, рекао је Сандић.

Према његовим ријечима, између осталог, наредбом о регулисању саобраћаја предвиђено је да се обука кандидата не врши на паркинзима који се наплаћују.

“Сврха нове одлуке је да сви будући возачи прођу све стварне ситуације у саобраћају и да буду обучени на квалитетан начин”, истакао је Сандић.

Додао је да је посебна пажња посвећена обуци кандидата за аутобусе.

“Прописали смо трасу према Старчевици и Петрићевцу на којима постоје успони, тако да кандидати који обуче вожњу аутобуса на оваквим захтјевнијим трасама могу постати квалитетни возачи”, казао је Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана