Поклони појефтинили, купаца ни за лијека

Сања Амиџић
Поклони појефтинили, купаца ни за лијека

Бањалука - На Тргу Крајине на неколико штандова за продају осмомартовских поклона продавци нуде накит, украсне кутије, ручне радове, плишане играчке и срца, а цијене се крећу од три до 15 марака, што је, како су рекли, најјефтиније до сада. Ипак, жале се да је купаца мање него икада.

Продавачица Славица Гајић је рекла да ће цвијеће и цвјетни аранжмани бити понуђени пред сами 8. март, јер је рано да га већ износе.

- Поред играчака и срца са различитим натписима, који се најчешће купују за 8. март, у понуди имамо накит и разне украсе. Цијене су прихватљиве, од неколико марака до 15 КМ - казала је Гајићева.

Продавац књига Драгољуб Петровић је додао да је књига увијек добар поклон.

- Продаја за сада иде слабо, али очекујемо да се побољша у четвртак или петак. Најбоља продаја управо је у периоду празника, јер тада људи желе да неком ситницом обрадују себи драге људе, а књига је најбољи начин за то - казао је Петровић.

Мјештанка Старчевице Горана Башић је рекла да сваке године за 8. март добије доста поклона.

- Од мужа добијем букет цвијећа, док ми дјеца увијек купе накит, који потом носим годинама - казала је Башићева и додала да се више обрадује ситницама него крупним поклонима, је ситнице чине живот.

Зоран Јефтић са Паприковца је испричао да настоји да сваке године супругу обрадује неким поклоном за Дан жена.

- Купим неку ситницу или цвијеће, као знак пажње супрузи, јер као пензионер нисам у могућности да јој приуштим нешто велико - казао је Јефтић.

Из Градске управе су рекли да је заинтересованост трговаца за закуп тезги знатно мања у односу на прошлу годину, а да је цијена закупа јавне површине двије марке по метру квадратном по дану закупа.

- Планирано је да штандови на Тргу Крајине стоје до 8. марта. Добили смо неколико захтјева да остану до 11. марта, с обзиром на то да је Дан жена ове године у суботу - казали су у Градској управи.

Додали су да је продавцима на штандовима дозвољена продаја пригодних поклона поводом овог празника.

Годишња продаја

Градска управа додијелила је 26 локација на подручју града за привремену продају на годишњем нивоу.

- Додијељено је десет локација у улици Бана Милосављевића, четири у Драгише Васића, 12 у Цара Лазара - рекли су у Градској управи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана