Под истим кровом у Доњим Колима школа и мјесна заједница

Сања Амиџић
Под истим кровом у Доњим Колима школа и мјесна заједница

Бањалука - Мјештани Доњих Кола у петак су добили нове просторије мјесне заједнице, а у дио новоизграђеног објекта ускоро би требало да преселе и ђаци подручног одјељења Основне школе "Бранислав Нушић".

Градоначелник Игор Радојичић рекао је да ће одлуку о пресељењу ђака у новоизграђени објекат, у који су град и Влада РС уложили око 400.000 марака,  донијети одборници на сједници Скупштине града 27. септембра.

- У старом објекту школе, који је у близини, наставу похађају ученици од првог до петог разреда. Учионице су доста неусловне и нема разлога да поред овако модерног објекта они сједе и уче у таквом простору. Због тога сам ову одлуку упутио у Скупштину по хитном поступку - рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, основци би прешли у горњи дио објекта, док би у доњем остао простор за амбуланту, како је то било и раније предвиђено.

- Амбуланта није отворена. Она ће се моћи користити када са Домом здравља завршимо разговоре о рационализацији мреже амбуланти на подручју града - казао је Радојичић.

Истакао је да у Доњим Колима тренутно не постоји довољан број пацијената за комплетан тим породичне медицине, због чега ће разговарати са представницима Дома здравља о томе да један тим ради на више локација. Љекари би, како каже, у ову и неку другу мјесну заједницу долазили од два до три пута седмично.

Члан Савјета мјесне заједнице Доња Кола Милан Ђукић рекао је да су становници овог дијела града дочекали да у функцију буде пуштен и овај објекат, којег, како каже, нема у окружењу.

- Ово је други рођендан Доњих Кола. Не могу рећи да је први, јер је то било када смо отворили водовод, који никада нисмо имали. Презадовољни смо овим што је урађено - казао је Ђукић.

Нада се да ће ђаци прећи у нови објекат, али привремено, јер планирају да обнове стару школу.

Директорица Основне школе "Бранислав Нушић" Стана Никодиновић-Митровић рекла је да подручну школу у Доњим Колима похађа 28 ученика у два комбинована одјељења.

- Стари објекат је у доста лошем стању и надамо се да ће се наши ђаци преселити у нове просторије - казала је Никодиновић-Митровић и додала да се број уписаних првачића посљедњих година повећава.

Новоотворени објекат у Доњим Колима становници ће моћи да користе и за друге друштвене садржаје.

Изградња

Камен темељац за изградњу објекта мјесне заједнице у Доњим Колима постављен је у августу прошле године. Према плану, осим просторија МЗ планиран је и простор за амбуланту породичне медицине, али она није отворена због недовољног броја пацијената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана