Почиње изградња кружне раскрснице код Ребровачког моста

Срна
Почиње изградња кружне раскрснице код Ребровачког моста

Бањалука - Вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић озваничили су данас почетак изградње кружне раскрснице на магистралном путу код моста Ребровац у вриједности 551.000 КМ.

Нешић је нагласио да је компликована процедура јавних набавки разлог због којег су радови почели тек сада, те да је рок за изградњу кружне раскрснице 90 радних дана.


"Кружна раскрсница је на магистралном путу М4 и укршта се са градским саобраћајницама Булевар Степе Степановића и Булевар Десанке Максимовић.
Дневни промет саобраћаја овдје је око 13.000 возила, а изградњом кружне раскрснице очекујемо повећање на 40.000 возила", рекао је Нешић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да изградњу финансирају "Путеви Српске" из властитих средстава, а да ће коначни резултат бити бржи и безбједнији саобраћај.

Градоначелник Бањалуке истакао је да је кружна раскрсница код ребровачког моста дуго ишчекиван пројекат, који је дио концепта замјене бројних крстастих раскрсница у граду новим кружним раскрсницама.

"Наредне године, у оквиру својих надлежности, намјеравамо да градимо још три кружне раскрснице, двије у Алеји Светог Саве и једну у близину зграде Полицијске управе Бањалука", навео је Радојичић.

Кад је ријеч о кружној раскрсници код ребровачког моста, Радојичић је нагласио да је град Бањалука ријешио имовинске односе, пројекте и папирологију.

Извођач радова је конзорцијум којег чине предузећа "Приједопутеви" из Приједора и "Козарапутеви" из Бањалуке.

Представник конзорцијума Дејан Гаковић рекао је да ће временске прилике утицати на динамику изградње раскрснице.

"У наредном периоду ћемо преузимати геодетске тачке, обиљежавати све елементе раскрснице, уклањати ракламне портале и билборде, али за сада нећемо ометати одвијање саобраћаја, односно неће бити конкретних радова на самој раскрсници", рекао је Гаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана