Počinje gradnja kružnog toka kod “Delte”

nezavisne.com
Počinje gradnja kružnog toka kod “Delte”

Banjaluka - Pripremni radovi na gradnji kružnog toka kod budućeg šoping-centra “Delta Siti” na ukrštanju istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika su počeli, potvrdio je za “Nezavisne” Ljubomir Ćubić, direktor preduzeća “Niskogradnja”, koje izvodi ove radove.

“Očekujemo da bi početkom sljedeće sedmice, odnosno u ponedjeljak ili utorak, trebalo da počnu veliki radovi na gradnji ovog kružnog toka, koji bi podrazumijevali i obustavu saobraćaja”, istakao je Ćubić.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da je grad svoj dio uradio i da su izdali rješenje o obustavi saobraćaja, koje važi od 12. novembra do 9. marta 2019. godine.

“Dozvolu smo pribavili i proslijedili 'Putevima RS'. Uradili smo projekat, riješili imovinsko-pravne odnose i u petak smo izdali rješenje o obustavi saobraćaja na dijelu na kojem smo mi nadležni, odnosno od Gundulićeve ulice do Ulice olimpijskih pobjednika”, objasnio je Sandić.

Dodao je da se prema elaboratu o preusmjeravanju saobraćaja - on mora preusmjeriti u toku izvođenja radova. 

“Naše rješenje o obustavi važi do 9. marta 2019. godine.

 Biće urađena privremena saobraćajnica širine sedam metara koja će izlaziti prema 'Škodinom' servisu, odnosno prema 'Nestro' pumpi”, kazao je Sandić.

Dodao je da očekuju da će u toku izvođenja radova biti gužve, jer će se saobraćaj iz dvije trake praktično ulijevati u tu jednu.

On je zamolio sve učesnike u saobraćaju za strpljenje, istakavši da je riječ o zahtjevnom i značajnom projektu, koji je vrijedan 2,7 miliona KM.

“Kružna raskrsnica će imati podzemni prolaz za pješake. Po okončanju svih tih radova biće smanjene gužve i protok saobraćaja će biti mnogo bolji”, istakao je Sandić.

Građani kažu da im je drago što će gradnja ove kružne raskrsnice konačno početi.

“Mislim da bi u gradu na još nekoliko kritičnih tačaka trebalo izgraditi manje montažne kružne tokova poput onog u Obilićevu. A novi kružni tok kod buduće 'Delte' će znatno ubrzati protok saobraćaja”, rekao je Nemanja V. iz Borika.

Na području grada ove godine izgrađene su četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji svetog Save, kod zgrada Osnovnog suda i Addiko Bank. Kružni tokovi izgrađeni su i na Rebrovcu kod crkve, te na ukrštanju istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana