Почео фестивал бањалучког ћевапа, сутра и Нервозни поштар

Срна
Почео фестивал бањалучког ћевапа, сутра и Нервозни поштар

Бањалука - Трећи Фестивал бањалучког ћевапа "Ћевап фест" отворен је данас у центру града, на паркингу код Музеја савремене умјетности Републике Српске.

На "Ћевап фесту" учествује девет роштиљница које ћевапе продају по популарним цијенама од четири и двије КМ.

Промотер "Ћевап феста" Небојша Куштриновић нагласио да је ово најпосјећенија гастро-манифестација у БиХ.

"Туристичка карта нашег града и Републике постаје све богатија јер сад цртамо и гастро путеве. Сигуран сам да ће фестивал окупити десетак хиљада посјетилаца, што наших суграђана што из земље и региона. Бањалучки ћевап је давно освојио Европу и овим фестивалом покушавамо повећати утицај града и Републике и нашим аутохтоним производом - бањалучким ћевапом", навео је Куштриновић.

И ове године, ћевапи ће се куповати за популарне "динаре", које ће посјетиоци моћи купити на двије продајне локације на мјесту одржавања манифестације.

За фестивал је припремљен и богат забавни програм. Вечерас, све до 21.00 час, посјетиоце ће забављати локални бендови - "Инфинити бенд" и "Распашој".

Сутра, другог дана манифестације, програм ће почети у подне наступом дјечијих ансамбала из културно-умјетничких друштава "Свети Сава", "Пелагић" и "Веселин Маслеша", те ученика Музичке школе. У музичком дијелу програма, наступиће популарни хор позоришта "Јазавац", након којих ће посјетиоце забављати Градски тамбурашки оркестар.

Круна вечери резервисана је за "Нервозни поштар", култни бенд који је посљедњи пут у Бањалуци наступио прије готово три деценије. Наступ популараних "поштара" предвиђен је за 21.00 час.

Овогодишња манифестација посвећена бањалучком ћевапу биће завршена у недјељу, 2. јуна, у 17.00 часова.

Ову манифестацију организују Градска управа и Туристичка организација, с циљем популаризације бањалучког ћевапа, аутохтоне делиције тог града.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана