Počela sanacija pristupne saobraćajnice kod mosta na Laušu

Jasmina Perišić
Počela sanacija pristupne saobraćajnice kod mosta na Laušu

Banjaluka - Počela je sanacija pristupne saobraćajnice kod mosta preko Crkvene u ulici Đure Damjanovića. Tako će stanovnici narednih dana automobilima moći da priđu kućama samo u popodnevnim časovima, kada putari završe sa dnevnim poslovima.

Ulica Đure Damjanovića, kojom se iz Karađorđeve ulice može doći do dijela Lauša Krndija, jedina je kojom mještani mogu stići do grada. Pošto zaobilaznog puta nema, moraće se naoružati strpljenjem dok putari betonom, odnosno novim potpornim zidom, ne vrate Crkvenu u njen vodotok. Naime ova rijeka je potkopala pristupnu saobraćajnicu mostu toliko da je bi­o rizičan za prelazak automobilom.

Mještanka ovog naselja Dragana Katić kaže da je put bio u jako lošem stanju.

- Zvala sam komunalnu policiju i Gradsku upravu, ali oni nisu izašli na teren da snime oštećenja dok se nisam obratila medijima. Pravim kuću a mašine koje je trebalo da rade na kući nisu mogle da dođu zbog potkopane i urušene saobraćajnice - kazala je Katićeva.

Drago joj je što su konačno putari uzeli stvari u svoje ruke.

- Ovih dana sam otkazala sve narudžbe namještaja i još nekih stvari koji treba da mi stignu, dok ne bude završena sanacija - kazala je Katićeva.

Predsjednik Savjeta MZ Lauš Nebojša Matić potvrdio je da je pristupni put bio u lošem stanju.

- Pravo je čudo da se nije desila nekakva nesreća, jer je potporni zid na mostu bio totalno oštećen. Ni asfalt na saobraćajnici nije bio u boljem stanju. Drago mi je da će napokon biti saniran - rekao je Matić.

Prema njegovom riječima, oštećenjima su doprinijele poplave iz 2014, ali i dotrajalost same konstrukcije.

Radnici preduzeća "Niskogradnja", koji rade na sanaciji, prognoziraju da će radovi biti završeni iduće sedmice.

- Voda je ulazila ispod potpornog zida i malo je nedostajalo da se skroz uruši. Sada pravimo novi potporni zid, pa ćemo sanirati saobraćajnicu - rekao je jedan od putara.

Krater

U Užičkoj ulici u naselju Lauš, odmah pored Osnovne škole "Sveti Sava", na veoma prometnoj saobraćajnici nalaze se dvije ogromne rupe.

- Već mjesecima niko ne sanira te rupe na koje često neko naleti automobilom. Svakodnevno gledam kako vozači negoduju, kada tu prolaze - rekla je radnica kioska u dvorištu škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana