Почела санација приступне саобраћајнице код моста на Лаушу

Јасмина Перишић
Почела санација приступне саобраћајнице код моста на Лаушу

Бањалука - Почела је санација приступне саобраћајнице код моста преко Црквене у улици Ђуре Дамјановића. Тако ће становници наредних дана аутомобилима моћи да приђу кућама само у поподневним часовима, када путари заврше са дневним пословима.

Улица Ђуре Дамјановића, којом се из Карађорђеве улице може доћи до дијела Лауша Крндија, једина је којом мјештани могу стићи до града. Пошто заобилазног пута нема, мораће се наоружати стрпљењем док путари бетоном, односно новим потпорним зидом, не врате Црквену у њен водоток. Наиме ова ријека је поткопала приступну саобраћајницу мосту толико да је би­о ризичан за прелазак аутомобилом.

Мјештанка овог насеља Драгана Катић каже да је пут био у јако лошем стању.

- Звала сам комуналну полицију и Градску управу, али они нису изашли на терен да сниме оштећења док се нисам обратила медијима. Правим кућу а машине које је требало да раде на кући нису могле да дођу због поткопане и урушене саобраћајнице - казала је Катићева.

Драго јој је што су коначно путари узели ствари у своје руке.

- Ових дана сам отказала све наруџбе намјештаја и још неких ствари који треба да ми стигну, док не буде завршена санација - казала је Катићева.

Предсједник Савјета МЗ Лауш Небојша Матић потврдио је да је приступни пут био у лошем стању.

- Право је чудо да се није десила некаква несрећа, јер је потпорни зид на мосту био тотално оштећен. Ни асфалт на саобраћајници није био у бољем стању. Драго ми је да ће напокон бити саниран - рекао је Матић.

Према његовом ријечима, оштећењима су допринијеле поплаве из 2014, али и дотрајалост саме конструкције.

Радници предузећа "Нискоградња", који раде на санацији, прогнозирају да ће радови бити завршени идуће седмице.

- Вода је улазила испод потпорног зида и мало је недостајало да се скроз уруши. Сада правимо нови потпорни зид, па ћемо санирати саобраћајницу - рекао је један од путара.

Кратер

У Ужичкој улици у насељу Лауш, одмах поред Основне школе "Свети Сава", на веома прометној саобраћајници налазе се двије огромне рупе.

- Већ мјесецима нико не санира те рупе на које често неко налети аутомобилом. Свакодневно гледам како возачи негодују, када ту пролазе - рекла је радница киоска у дворишту школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана