Почела санација мостова у Крминама и Рекавицама

Сања Амиџић
Почела санација мостова у Крминама и Рекавицама

Бањалука - Санација пјешачких мостова преко ријеке Врбас у насељима Крмине и Рекавице који су оштећени у мајским поплавама је почела, рекао је начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић.

Додао је да је укупна вриједност радова на оба моста 120.000 марака.

- У плану је да радови буду завршени у новембру, а извођач је предузеће "Грађење Ђурић" - казао је Новаковић.

Додао је да ће услиједити и санација других висећих мостова који су настрадали у поплавама.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Рекавице два Дарко Рачић рекао је да је овај висећи мост једина пјешачка комуникација за мјештане села Пољице, у којем има око 15 домаћинстава. Он је додао да забрана преласка људима преко поменутог моста још постоји, али да они мост свакодневно користе.

- Прелазак моста је ризичан, али људи са те стране Врбаса немају другог избора. Најгоре је то што том дионицом прелазе и дјеца школског узраста - забринуто прича Рачић.

Мјештани мјесне заједнице Крмине чије се куће налазе непосредно уз ријеку Врбас кажу да је санација висећег моста који води до њихових кућа била неопходна.

- Конструкција моста оштећена је још у мају, даске су биле пропале, тако да је прелазак преко моста био ризичан, посебно за дјецу и старија лица - кажу мјештани. 

Према ребалансу буџета из јула ове године, за санацију висећих мостова на подручју града из буџета планирано је 200.000 марака.

Према подацима Градске управе, у мајским поплавама на подручју града срушена су два висећа моста, у Залужанима и код "Витаминке" у насељу Чесма.

- У току је и израда урбанистичко-техничких услова и пројектне документације за изградњу пјешачког моста у насељу Залужани, након чега ће бити познат износ средстава потребних за изградњу овог моста - рекао је Новаковић.

Аутобуска станица

Аутобуска станица у насељу Рекавице пуштена је у функцију.

Мјештани овог насеља кажу да су послије скоро двије године борбе успјели да добију аутобуску станицу.

- Након изградње аутобуског стајалишта аутобуси су почели поново да стају у Јагодићима - казали су мјештани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана