Почела градња кружног тока код “Сирана”, возачи опрез

Глас Српске
Почела градња кружног тока код “Сирана”, возачи опрез

Бањалука - Једна од најфреквентијих раскрсница у граду, код ресторана “Сирано”, која води према Лаушу и Паприковцу, ускоро ће бити трансформисана у кружни ток, у оквиру стратешких планова за растерећење саобраћаја на свим важнијим чвориштима на подручју града.

Грађевинци “Козарапутева”, којим је повјерена изградња ове раскрснице, данас су почели са извођењем радова, који би требали бити завршени за три мјесеца. Пројекат, вриједан 650.000 КМ, финансирају Путеви Републике Српске, пошто се ради о магистралном правцу.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао градилиште, оцијенио је да се ради о једном од најважнијих пројеката у области саобраћајне инфаструктуре у оквиру инвестиционог циклуса “Бања Лука се гради”, с обзиром на велико оптерећење и густу фреквенцију саобраћаја на овој раскрсници.

 

“Возаче само можемо позвати да имају стрпљење и разумјевање због радова који ће се изводити наредна три мјесеца. За вријеме радова, саобраћај ће се одвијати једном траком, а позивам грађане да користе алтернативне правце како би се умањиле гужве”,  нагласио је Радојичић.

В.д. директора Путева РС Ненад Нешић нагласио је да, по уговору, извођач дужан да радове оконча за 90 дана.

 

“Очекујемо да добијемо нову савремену раскрсницу са четири крака, чиме ћемо повећати и проток саобраћаја и безбједност пјешака. Наша су очекивања да ће извођач радова завршити посао и прије уговореног рока”,  казао је Нешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана