Плесни клуб Блок плесом опчиниo публику у Риму

Јован Шкрбић
Плесни клуб Блок плесом опчиниo публику у Риму

Бањалука - Чланови плесног клуба "Блок", који у плесним надметањима учествују тек од прошле сезоне, освојили су прегршт одличја представљајући се занимљивим кореографијама широм регије, али и Европе.

Једно од таквих било је и престижно међународно такмичење у плесу, које је одржано протеклог викенда у Риму, гдје су балерине Ана Ристић, Кристина Вуксан, Леонтина Вукојевић и Марија Шутиловић представљале нашу земљу и освојиле друго мјесто у дисциплини модерни балет.

- Ово је заиста велики успјех за наш клуб. Иако нисмо ништа очекивали, вриједно смо се спремали цијело љето и резултат који смо постигли је веома значајан, како за културу, тако и за спорт - рекла је предсједница клуба Јелена Стојаковић.

Она је нагласила да је на такмичењу, које је трајало од 20. до 22. октобра, умијеће представило више од 4.000 плесача из више од 30 земаља.

- Наши чланови су стекли нова познанства, али и имали прилику да упореде знање и таленат са плесачима из цијелог свијета - рекла је Стојаковићева и додала да кореографију која је у Бањалуку донијела сребро из Рима потписују Наталија Нинић и Неда Улетиловић.

Потребно је уложити много времена и труда да би се постигао успјех, али када се постигне, онда даје вјетар у леђа за још већи напредак.

- Награде и признања су резултат напорног рада, али исто тако и мотивација да наставимо и напредујемо у сваком смислу. До краја године очекују нас такмичења у Сплиту, Осијеку, Загребу, Београду и Бањалуци - казала је Стојаковићева наводећи да ће се у овим градовима представити кореографијама модерног балета, латино плесова и плесног фитнеса урбанајз.

Ипак, без надарених малишана и искрених љубитеља плеса ништа не би било могуће.

- Талентоване дјеце је заиста много, али ријетки од њих имају прилику да тај таленат покажу и ван сале - казала је Стојаковићева напомињући да су такмичења један од начина на који представљају свој клуб, град, земљу и све што раде.

"Блок" је протеклу сезону завршио са 19 злата и по једним сребром, бронзом, наградом за најбољу кореографију те три пласмана у финале Свјетског првенства у Риму.

"Гема"

Талентованим плесачима може да се похвали и Плесни клуб "Гема", који постоји више од 30 година и један је од најактивнијих колектива који ће учествовати на неколико значајних такмичења до краја године.

- У току су припреме за одлазак на Свјетско првенство у модерном плесу, дисциплина модерни балет, које се традиционално одржава у њемачком граду Риза од 18. до 25. новембра. Од 14. до 16. децембра наступамо на Свјетском првенству за латино шоу и плесове у пару у Атини, у Грчкој - рекао је спортски директор клуба Тихомир Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана