Пјесмом и глумом захвалили пријатељима

Александар Стојановић
Пјесмом и глумом захвалили пријатељима

Бањалука - Радници, управа и штићеници Дома за дјеци и омладину без родитељског старања “Рада Врањешевић” са пријатељима и представницима институција свечаном приредбом прославили су дан дома и крсну славу.

Свечана атмосфера, осмијеси и богат програм у петак су испунили овај дом, а малишани и они старији су својим изведбама одушевили све госте. Велика посјета и мноштво публике нису били препрека да они најмлађи савладају трему, а рецитацијама, плесним тачкама, музичким и драмским програмом измамили су осмијехе гостима и испунили просторију позитивном атмосфером.

Директор Дома “Рада Врањешевић” Владимир Кајкут рекао је да су овом манифестацијом хтјели да два битна датума, дан дома и крсну славу, споје у један и да уједно искористе прилику да изразе захвалност донаторима и пријатељима.

- На ову приредбу смо позвали представнике државних и локалних институција, хуманитарних и здравствених организација, школа и све оне који су нам у протеклом периоду пружали свесрдну подршку - истакао је Кајкут.

Ове године су, поред приредбе, одлучили да награде три штићеника који су својим радом, успјехом и примјереним понашањем остварили запажене резултате у школи и ваншколским активностима и тиме представили дом на најбољи начин.

Признање су добили Невен Мишковић, Владимир Подгорац и Томислав Вукомановић. Подгорац, који је био изабран за ученика генерације у средњој школи, сада је студент прве године информатике и добитник “Светосавске награде града Бањалука”. Он је истакао да ова награда заузима посебно мјесто у његовом срцу.

- Ова награда ми много значи, јер долази од људи с којима сам сваки дан и који су ми на овом путу били највећа подршка - рекао је Подгорац.

Мишковић је недавно завршио факултет и почео је да ради као приправник у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић”, а за ову награду је рекао да за њега представља подстрек да будуће успјехе.

- За награду сам сазнао јутро прије приредбе и био сам веома изненађен. Много ми значи што су мој рад и труд препознати, а поготово што ова награда долази из моје куће - рекао је Мишковић.

Приредби је присуствовао и замјеник градоначелника Срђан Амиџић који је истакао да град свесрдно подржава све што управа и радници Дома раде за штићенике.

- Настојимо да подршком Дому овој дјеци омогућимо да израсту у велике људе, јер су они заиста прави, мали борци и та подршка ће се наставити и у будућем периоду - рекао је Амиџић.

Књиге

Организација “Мали свет Канада” је почетком мјесеца донирала 83 књиге Дому “Рада Врањешевић” намијењене средњошколцима.

“Мали свет Канада” је удружење Срба из Торонта које хуманитарним радом прикупља помоћ за све оне којима је она потребна у Србији и Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана