Pirsing ukras tijela i modni trend u Banjaluci

Jasmina Perišić
Pirsing ukras tijela i modni trend u Banjaluci

Banjaluka - Pirsing kao dio savremenog bodi arta i mode kod mladih u gradu je veoma popularan. Mnogi se odlučuju da nakit stavljaju na donedavno neuobičajena mjesta za "bušenje" poput jezika, usana, obrva, pupka pa čak i najintimnijih dijelova tijela.

Jedan od majstora tetovaže i pirsinga Saša Narančić ističe da starosna dob nije prepreka za ukrašavanje tijela, u njegov studio dolaze mahom mladi, ali se dešavalo da dođu i starije osobe.

- Naše najvjernije mušterije su od 16 godina, mada nije rijetkost da nam dođu i pripadnici starije generacije.  U svojoj praksi sam imao priliku da uradim pirsing nosa gospođi od 65 godina i bila je oduševljena - rekao je Narančić.

Dodaje da su najčešća mjesta koja se "pirsiraju" nos, usne, obrve i pupak.

- Ljubitelji pirsinga vole da stavljaju nakit na mjesta na kojima se mogu lako uočiti. U većini slučajeva žene su te koje se ističu na ovaj način. Ni stavljanje pirsinga na genitalije nije strano. Međutim, to je veoma zahtjevan i precizan zahvat. Među najkomplikovanijim  jeste stavljanje nakita na bradavice grudi - kazao je Narančić.

Kada su u pitanju cijene, naglasio je da pirsing košta od 30 do 50 maraka.

- To zavisi od mjesta na koje se nakit postavlja. Cijene nakita zavise od želja i mogućnosti kupaca - kazao je Narančić.

Banjalučanka Dragana Božić kaže da ima pirsing na pupku.

- Dobro podnosim bol pa mi nije bio problem da se odlučim i stavim pirsing. Shvatila sam to kao rutinu, kao stavljanje minđuše na uvo. Imam lijep ukras na tijelu i nisam se pokajala što sam ga stavila - kazala je Božićeva.

Počeci

Saša Narančić ističe da je stavljanje pirsing nakita kod nas relativno još u povoju u odnosu na svjetske trendove.

- Od postojanja čovjeka postoji i ukrašavanje tijela. U svijetu to veoma dugo traje. Kod nas se počeci vezuju negdje za 2006. godinu kada se počinju pojavljivati prvi pirsing i tatu studiji - kazao je Narančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana