“Pauk” ne miruje u sedam ulica

Vesna Popović
“Pauk” ne miruje u sedam ulica

Banjaluka - Pronalaženje parking mjesta sve češće predstavlja pravu misiju, pa vozači sa “kraćim fitiljem” ostavljaju svoja vozila na zelenim površinama, trotoarima i gdje god im se ukaže prilika, zbog čega radnici “pauk” službe imaju pune ruke posla, i to najviše u sedam ulica.

Sudeći prema broju intervencija, “pauk” najčešće posjećuje tri ulice u užem gradskom jezgru, ali i po jednu u naseljima Ada, Lazarevo, Lauš i Obilićevo. U Gradskoj upravi su potvrdili da je lani najveći broj intervencija bio u ulicama Sime Matavulja, Vidovdanskoj, Jevrejskoj, te ulici Veljka Mlađenovića, Braće Podgornik, Karađorđevoj i Brace Potkonjaka.

- Isti trend nastavljen je i u prvoj polovini ove godine - rekli su u Gradskoj upravi.

Naveli su da je “pauk” služba prošle godine premjestila 2.453 vozila, od čega se slilo 126.070 KM. Dodali su da je u prvih šest mjeseci ove godine “pauk” odvezao 920 vozila, te da je započeto 270 premještanja, a od nesavjesnih vozača je naplaćeno 62.415 KM.

Istakli su da “pauk” služba radi u dvije smjene, a dežurna ekipa preuzima posao od 19 sati. Nesavjesnim vozačima ne gledaju kroz prste ni vikendom.

- Subotom “pauk” služba radi do 15 časova, nakon čega je organizovano dežurstvo. Nedjeljom su samo dežurne ekipe u pripravnosti i one djeluju kada su u pitanju hitni slučajevi - naveli su u Gradskoj upravi.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Centar dva Lazo Roljić, u kojoj se nalaze dvije ulice koje nose ovu neslavnu titulu, smatra da postoji nekoliko razloga za takvo stanje.

- S jedne starne nema dovoljno parking mjesta. Radi se o užem centru grada, gdje je uvijek veliki broj vozila, jer su tu mnoge ustanove i institucije. S druge strane, razlog je nedisciplina vozača, koji ostavljaju vozila gdje stignu, po trotoarima i zelenim površinama - rekao je Roljić.

Napomenuo je da u Vidovdanskoj ulici ne bi trebalo da bude problema sa parkiranjem jer ima garaža koja je često prazna i koju, kako kaže, vozači izbjegavaju.

- Problem je što niko ne želi da prošeta, svi hoće da se parkiraju pred vratima svog odredišta, bila to kafana, banka ili slično - rekao je Roljić.

Znakovi

Lazo Roljić je rekao da bahati vozači prave probleme vlasnicima poslovnih prostora u Centru dva.

- Blokiraju ljudima ulaze i oni pokušavaju da se izbore sa time tako što postavljaju znakove upozorenja da nosi “pauk” - kazao je Roljić.

Ulice u kojima “pauk” služba ima najviše posla

Sime Matavulja

Vidovdanska

Jevrejska

Veljka Mlađenovića

Braće Podgornik

Karađorđeva i

Brace Potkonjaka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana