Пакети помоћи вишечланим породицама

Сања Амиџић
Пакети помоћи вишечланим породицама

Бањалука - Представници Ротари клуба Бањалука уручили су у петак 50 пакета са храном и хигијенским потрепштинама и 50 никољданских пакетића Удружењу породица са четворо и више дјеце.

Предсједник Ротари клуба Бањалука Миљкан Пуцар рекао је да ће, поред ове помоћи, породицама бити уручено и 30 пакета са одјећом и обућом прикупљених на прошлоседмичном хуманитарном балу, који је Ротари клуб организовао у хотелу "Босна".

- Ове године одлучили смо да помогнемо Удружењу породица са четворо и више дјеце, првенствено због њихове организованости и због тога што помажу једни другима - казао је Пуцар и додао да се ово удружење бори против пада наталитета у Бањалуци.

Предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце Јово Радовановић рекао је да им помоћ пуно значи, јер је већина чланова удружења незапослена.

- Око 70 одсто чланова удружења не ради и тешко живи. На списку најугроженијих имамо 140 породица, али смо морали да одаберемо њих 50 које су у најтежој ситуацији - казао је Радовановић.

Нагласио је да удружење тренутно броји око 500 чланова, а  њихов основни циљ је да се кроз институције и путем закона изборе за већа права вишечланих породица.

- До сада смо постигли да дјеца из наших породица имају бесплатан смјештај у вртићима, бесплатне уџбенике за школу, а да средњошколци и студенти имају стипендије - казао је Радовановић и додао да им је једини приоритет који су предложили управи града за сљедећу годину стамбено збрињавање породица.

Отац петоро дјеце Небојша Јаворац рекао је да је ова помоћ од изузетне важности за њега и породицу.

- Супруга и ја смо незапослени, тако да нам је ова помоћ добродошла - казао је Јаворац и додао да му је драго што још има људи добре воље који желе да помогну онима који су у тешкој ситуацији.

Донација

Удружење породица са четворо и више дјеце Бањалука у току прошле седмице добило је и донацију од 10.000 марака од Рајфајзен банке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана