Отворен нови мост, Додик најавио изградњу нове зграде Скупштине Српске VIDEO

Срна, ELTA HD
Отворен нови мост, Додик најавио изградњу нове зграде Скупштине Српске VIDEO

Бањалука - Нови мост у Бањалуци, који је изграђен на мјесту некадашњег Зеленог моста, вечерас су свечано пустили у саобраћај српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

На свечаном отварању Додик је поручио да је свака радна побједа, па и ова, доказ способности власти, подсјетивши да је прије 21 годину СНСД, на чијем је челу, преузео власт у Бањалуци и да је свих тих година било много људи који су радили заједно и који су уложили сву своју наду, жељу и идеју за јачу и бољу Бањалуку.

Додик је нагласио да је у политици научио да вриједи само оно што оставите иза себе, те да у Бањалуци треба наставити градити и изградити и нови фудбалски стадион, нову функционалну спортску и концертну дворану.

“Треба да изградимо и нову зграду Народне скупштине Републике Српске која ће бити на понос свих, као што смо некада, у готово немогућим условима и неразумијевању, изградили зграду Владе Српске, која је сада незаобилазно обиљежје овог града”, рекао је Додик.

Он је нагласио да је Бањалука чист и уредан град, град који је такав зато што је концентрација љубави људи који живе овдје.

Додик је изразио захвалност предсједнику Народне скупштине Недељку Чубриловићу који је још као министар заједно улагао напор да Бањалука изгледа све боље, као и премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу као човјеку који упорно подржава сваки развојни процес и пројекат овог града.

“Жеља нам је да урадимо што је могуће више, јер све није могуће урадити, жеља нам је да овај град буде препознат од многих као угодно мјесто за живот”, рекао је Додик и зхвалио Радојичићу јер уноси посебан елан у рјешавање свих проблема и што са својим сарадницима и институцијама Српске има одговоре на многе изазове.

Он је навео да је са Радојичићем договорио да се нови мост зове “Бањалука мост” и да одражава снагу и љепоту града и да се нада да ће приједлог бити подржан.

Додик је честитао управи града и свима који су помагали да се изгради овај мост. “Ово је једиствен успјех свих нас, али савакако највише вас који живите овдје”, закључио је Додик.

У Бањалуци је вечерас свечано отворен нови мост на мјесту некадашњег Зеленог моста који ће знатно растеретити саобраћај у овом дијелу града.

Мост је дуг 80, а широк 14 метара и повезује источни и западни транзит.

Нови мост је недавно успјешно прошао тест оптерећења. Током теста, на мосту су се у исто вријеме на такозваним најкритичнијим тачкама нашла четири камиона са укупним теретом од 120 тона.

Свечаном отварању, осим Додика, присуствовали су и Чубриловић, Вишковић, министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана