Отворен Зимзоград у парку Младен Стојановић

Срна
Отворен Зимзоград у парку Младен Стојановић

Бањалука - У Парку "Младен Стојановић" у Бањалуци вечерас је отворен "Зимзоград", који ће посјетиоцима до 31. јануара на 15.000 метара квадратних понудити бројне садржаје.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић рекао је да ће Градска управа наставити да подржава овакве манифестације да би у зимском периоду град привукао што већи број туриста.

"Вјерујемо да ћемо током новогодишњег славља бити лидери у региону, јер ћемо посјетиоцима у три вечери приредити добру забаву", рекао је Амиџић новинарима. Он је изразио задовољство што је Бањалука започела нови концепт "Зимзограда". "Угледали смо се на градове у региону који имају више искуства и то ће бити концепт и наредних година", рекао је он и захвалио организаторима на труду. Портпарол "Зимзограда" Марко Шиниковић захвалио је за подршку граду Бањалука и градској Туристичкој организацији. "Посјетиоци ће до краја јануара 2019. године моћи да уживају у забавном парку, дјечијем парку, кућици Деда мраза, а биће отворено и клизалиште", навеио је он. Шиниковић је истакао и добру гастрономску понуду, те навео да ће радно вријеме "Зимзограда" бити од 10.00 до 22.00 часа. Портпарол Туристичке организације града Бањалука Бранка Бранковић рекла је да ова организација шести пут подржава "Зимзоград", који ће својим садржајем и новим концептом пружити добру забаву. "Овакав концепт је управо и циљ примамљиве туристичке понуде како за домаће, тако и за госте из иностранства", навела је она. Према њеним ријечима, Туристичка организација града Бањалука располаже податком да у Бањалуци више нема слободног смјештајног капацитета, што гарантује да ће Бањалука бити препуна туриста. "Имали смо добру стартну позицију, а самим тим очекујемо да ће до краја ове зимске туристичке сезоне бити велики број гостију", рекла је Бранковићева. Она је додала да се очекују гости из Словеније, Хрватске, а ове године биће повећан број гостију из Њемачке и Аустрије. Како је нагласила, отварањем авио-линије Брисел-Бањалука очекују се и гости из Белгије, Шведске, а и туристи из Велике Британије показали су велико интересовање. "Очекујемо да ће бити пробијен лимит од више од 100.000 долазака и више од 130.000 ноћења на годишњем нивоу", закључила је Бранковићева. Представник компаније "Молсон корс" Горан Мишић рекао је да је бренд "Старопрамен", прашко пиво које је број један у свијету, ове године спонзор "Зимзограда". "Надам се да ћемо у вријеме празника успјети да у Бањалуку донесемо барем дио духа Прага и да ће посјетиоци уживати у добром пиву и храни", навео је Мишић. Пријатељи овогодишњег "Зимзограда" су, између осталих, компаније "М:тел" и "Проинтер", а партнери на пројекту су Град Бањалука, Туристичка организација Бањалука и Министарство трговине и туризма Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана