Осигурана мјеста за још 30 малишана у Росуљама

Весна Поповић
Осигурана мјеста за још 30 малишана у Росуљама

Бањалука - Реконструкција градског пословног простора за потребе новог вртића "Лана два" у Росуљама би могла почети за десетак дана а по завршетку радова у њему ће бити мјеста за 30 малишана.

Средства за реализацију тог пројекта од 70.000 КМ донирало је Удружење осигуравајућих друштава у РС а простор се налази у улици Краља Петра Другог.

Уговор о овој донацији, јуче су потписали градоначелник Игор Радојичић, предсједник Удружења Миломир Дурмић и директор Привредне коморе РС Драгица Ристић.

Радојчић је рекао да се ради о наставку активности које је град лани почео са друштвено одговорним компанијама.

- Овај пут, Удружење осигуравајућих друштава у РС одлучило је да граду донира око 70.000 КМ за реконструкцију простора у Росуљама, за нови  вртић радног назива "Лана два", јер се налази уз постојећи вртић "Лана". Удружење води и процедуру избора извођача, што ће убрзати поступак и избјећи компликоване процедуре јавних набавки које често могу да се одуже или пропадну што ће водити ка бржем отварању новог вртића - нагласио је Радојичић.

Подсјетио је да је град прошле године намијенио три простора за проширење капацитета Центра за предшколско васпитање и образовање, јер како каже постоји велика потреба и много је дјеце на чекању за смјештај у вртиће.

- До краја ове године, уз Росуље, требало да буду уређена још преостала два простора - најавио је Радојичић.

Предсједник Удружења осигуравајућих друштава РС, Миломир Дурмић казао је да су као Удружење препознали активности локалне заједнице и одлучили да дио новчаних средстава одвоје за реконструкцију вртићког простора.

- Ускоро ћемо потписати уговор са фирмом која ће бити задужена за тај посао те да град има обавезу да извођача уведе у радове - казао је Дурмић.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар, рекао је да ће грађевинска дозвола за санацију простора у Росуљама бити правоснажна за десетак дана те да је за  радове потребно 60 дана.

- Када је у питању реконструкција простора који је за потребе вртића планиран у улици Марка Краљевића један тендер за избор извођача радова поништен јер није стигла ниједна понуда.  Објавили смо нови и примили смо седам понуда. За 20 дана могли бисмо добити извођача и за тај пројекат. Што се тиче простора код вртића "Бубамара" ту очекујемо донацију једне фирме из Београда - казао је Билчар.

Аутобуски превоз

Игор Радојичић је рекао да Градска управа није примила званичну иницијативу превозника за повећање цијена карата у аутобуском превозу.

- Имамо потписан споразума са превозницима који прописује када и под којим условима се може мијењати цјеновник. На било какве промјене сагласност мора дати Градска управа али у овом моменту не водимо разговоре. С обзиром на раст цијена горива не би ме изненадило да добијемо захтјев за поскупљење карата - додао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана