Осам нових учионица угасило трећу смјену бањалучке Основне школе “Бранко Радичевић”

Александар Стојановић
Осам нових учионица угасило трећу смјену бањалучке Основне школе “Бранко Радичевић”

Бањалука - Доградњом осам нових учионица у Основној школи “Бранко Радичевић” на Старчевици, на радост ученика и родитеља, одзвонило је настави у три смјене јер се због великог броја ђака и преоптерећења само тако могао одвијати образовни процес.

Према ријечима директорице школе Дарије Мићић, молерски радови би требало да буду завршени ове седмице, послије чега би се радило на припреми документације за технички пријем објекта.

- Школа је доградњом добила савремене учионице за бољи и квалитетнији рад. Самим тим престаје потреба да дјеца похађају наставу у три смјене.  Настава у другој смјени почињаће у 13.30 часова - истакла је Мићићева.

Школа у МЗ Старчевица је због великог броја новоизграђених стамбених зграда, а самим тим и повећаног броја становника, годинама кубурила са недостатком простора.

- Наредне школске године нашу школу ће похађати 1.800 ученика распоређених у 71 одјељење, што је за два више него протекле године. Нове учионице су дошле у правом тренутку - рекла је директорица школе.

Првобитно је било планирано да ученици у нове просторије “уселе” почетком другог полугодишта, међутим, извођач радова је пробио рокове и школа ће бити у функцији од јесени.

Немања Ђурђевић, отац  ученика трећег разреда, рекао је да се школа могла брже завршити, али да је на крају битно да је трећој смјени коначно дошао крај.

- Ситуација је постала крајње озбиљна, јер сваке године је све већи број одјељења. Дјеца су долазила кући у 20 часова, што није било нормално. Драго ми је да ће малишани коначно ићи и долазити у “нормално доба” у и из школе - рекао је Ђурђевић.

Вриједност радова

Уговором, који је почетком септембра потписан између Министарства просвјете и културе Републике Српске, извођача радова и Републичке дирекције за обнову и развој, предвиђена вриједност радова је била 1,4 милиона КМ.

- Према нашим информацијама, та цифра је премашена, али не превише. За опремање учионица биће нам потребно још близу 50.000 КМ - рекла је директорица школе Дарија Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана