Опроштај ученика Електротехничке школе “Никола Тесла” од школских клупа уз музику и плес

Вања Гајић
Опроштај ученика Електротехничке школе “Никола Тесла” од школских клупа уз музику и плес

Бањалука - Одјевени у прекрасне хаљине и елегантна одијела и насмијаних лица, матуранти Електротехничке школе “Никола Тесла” прославили су, уз пјесму и плес, крај најбезбрижније, али и почетак нове, зрелије етапе у животу.

Видно узбуђени и расположени, традиционално су се окупили у парку “Петар Кочић”, те уз добро познате мелодије трубача и неизоставне блицеве фотоапарата, којим су жељели да  овјековјече сваки моменат ове незаборавне вечери, испраћени су осмјесима, али и покојом сузом радосницом родитеља и пријатеља до хотела “Босна”, гдје је прослава трајала до касно у ноћ.

Матурант Борис Вуксановић, техничар рачунарства, казао је да ће му школски дани остати у најљепшем сјећању и да своје другаре никад неће заборавити.

- Највише ће ми недостајати друштво и тужан сам што се растајемо, али уједно и узбуђен што ми слиједи упис на факултет, стицање нових знања и упознавање нових људи на машинском или електротехничком факултету - казао је Вуксановић.

Преплављени емоцијама због завршетка школовања и прославе матурске вечери, у први план су истицали радост, али и тугу због растанка са другарима.

Ученица Невена Сандић, која је завршила смјер телекомуникације, истиче да је веома поносна и да су за њу школски дани и бројне догодовштине из учионице нешто што ће памтити до краја живота.

- Оно чега ћу се најрадије сјећати јесте екскурзија. Били смо веома сложан разред, тако да ћемо сигурно остати у контакту - рекла је Сандићева.

Поносна мајка матуранта Николе Јеличића није крила узбуђење, али ни сузе радоснице.

- Јако сам срећна и као свака мајка сањала сам овај дан и свим матурантима желим пуно среће у даљем школовању - казала је Дијана Јеличић.

Њен син Никола каже да ће уписати ликовну академију.

- Нисам се покајао што сам уписао електротехничку школу. Размишљао сам да ли да наставим школовање у овој струци, али љубав према сликању ипак је превагнула - казао је Јеличић.

Разредница

Разредница одјељења рачунарског смјера Индира Авдић рекла је да је свака генерација посебна на свој начин и да ће ови матуранти бити упамћени по добром владању и учењу.

- Изњедрили смо добру генерацију, али и квалитетне људе. Веома сам поносна на њих, желим им много здравља и среће у даљем школовању - истакла је Авдићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана