Опасно пјешачење до школе у Новој вароши

Весна Поповић
Опасно пјешачење до школе у Новој вароши

Бањалука - Раскрсница у близини Основне школе "Георги Стојков Раковски" у Новој вароши је веома непрегледна, због чега су угрожени сви учесници у саобраћају, међу којима је и много ђака пјешака, а саобраћајне несреће нису ријеткост.

Како би овоме коначно стали у крај, у Савјету МЗ Нова варош су од Градске управе затражили хитно рјешавање тог проблема на раскрсници улица Драгише Васића, Светозара Марковића и Паве Радана. Предсједник Комисије за комунална питања и питања саобраћаја у МЗ Нова варош Љубиша Гаврановић објаснио је да излазак возила из улица Драгише Васића и Светозара Марковића на улицу Паве Радана без појачаног опреза носи велики ризик.

- Да би возачи из тих улица скренули у жељеном смјеру, морају половином аута да изађу на раскрсницу како би видјели да ли могу ићи даље. Дешава се да возила која се крећу улицом Паве Радана "покупе" она која "извире" из улице Драгише Васића или Светозара Марковића и то је узрок свих несрећа - рекао је Гаврановић.

Предсједник Савјета МЗ Нова варош Манојла Зрнић казао је да се на тој раскрсници дешава велики број саобраћајки.

- Грађани желе да се тај проблем ријеши, зато смо се обратили Градској управи, која је наложила надлежном одјељењу да се посвети том питању. Сваки дан овдје циркулише много возила и пјешака, поготово дјеце, јер се поред раскрснице налази школа. Због свега тога очекујемо да ће град понудити адекватно рјешење - казао је Зрнић.

Из Градске управе поручују да је у току анализа одвијања саобраћаја у зони те раскрснице.  

- У оквиру анализе од Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука затражени су подаци о броју и карактеристикама саобраћајних несрећа у протеклом периоду - навели су у Градској управи и додали да ће након анализе бити у могућности да предложе рјешење.

У Полицијској управи (ПУ) су рекли да је на тој локацији од почетка године до 1. октобра било седам саобраћајки.

- Четири су за посљедицу имале материјалну штету, у двије несреће учесници у саобраћају су задобили лакше, а у једној су евидентиране тешке тјелесне повреде - казали су у ПУ. 

Додали су да су се на тој раскрсници лани догодиле двије саобраћајне несреће. У једној је причињена материјална штета, а у другој су евидентиране лаке тјелесне повреде.

Огледала без ефекта

Љубиша Гаврановић је казао да су на раскрсници постављена и два огледала.

- Она би требало да возачима омогуће увид у возила која долазе из других праваца, али нису од велике помоћи - казао је Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана