Od trotoara u ulici Kralja Petra I Karađorđevića ostale rupe

Sanja Amidžić
Od trotoara u ulici Kralja Petra I Karađorđevića ostale rupe

Banjaluka - Trotoar u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića u naselju Bulevar potpuno je uništen, a građani kažu da se od rupa i neravnina njime ne može hodati.

Dodatni problem predstavlja i to što se u neposrednoj blizini nalaze sjedišta institucija kao što su Centar javne bezbjednosti i Okružni sud Banjaluka, zbog čega tom dionicom svakodnevno prođe veliki broj pješaka.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bulevar Drago Vurdelja rekao je da je trotoar najviše uništilo korijenje drveća koje izbija na površinu i lomi asfalt.

- Nedavno su u ovoj ulici na nekoliko mjesta isječena stara stabla gdje su nakon iskopavanja korijenja ostale rupe i neravnine koje nisu zatrpane, tako da je trotoar u lošem stanju - objasnio je Vurdelja.

On je dodao da su gradskim vlastima poslali nekoliko dopisa tražeći sanaciju ovog, ali i drugih trotoara u ovoj mjesnoj zajednici.

- Na području Bulevara ima nekoliko ulica gdje je potrebna sanacija trotoara, ali lokacija kod Centra javne bezbjednosti je prioritetna jer je staza potpuno uništena - rekao je Vurdelja.

Stanovnik Kočićevog vijenca Milorad Milovanović kaže da je od trotoara na Bulevaru ostalo samo ime.

- Ovo po čemu mi koračamo ne može se nazvati trotoarom, već nekim njegovim ostacima. To je toliko ruinirano da je svakog trena moguće slomiti nogu na njemu. Takav je već duže vrijeme i niko ga ne popravlja. Prošle godine rađena je sanacija ulica, nadali smo se da će popraviti i oštećenja na trotoarima, ali od toga ništa - kazao je Milovanović.

Slično misli i njegova sugrađanka Zorica Koprena koja kaže da je trotoar pravo ruglo te je potrebno uraditi hitnu sanaciju. 

- Stariji stanovnici, djeca i majke sa dječijim kolicima ne mogu proći, posebno kada pada kiša jer su rupe pune vode, zbog čega smo primorani da prelazimo na drugu stranu ulice - kazala je Koprena.

Iz Gradske uprave su rekli da će narednih dana trotoar u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića biti saniran.

Plan

Prema Programu zajedničke komunalne potrošnje u toku ove godine planirana je modernizacija dijela trotoara u ulicama Stepe Stepanovića, Prote Nikole Kostića, Kuljanskoj, Kraljice Marije i Ravnogorskoj.

- U okviru rekonstrukcije gradskih saobraćajnica planirana je i obnova trotoara u ulici Trive Amelice - navedeno je u programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana