Od početka godine u Banjaluci podneseno 3.530 zahtjeva za građevinske dozvole

Srna
Od početka godine u Banjaluci podneseno 3.530 zahtjeva za građevinske dozvole

Banjaluka - U Banjaluci je od početka godine podneseno 3.530 zahtjeva za građevinske dozvole putem jednošalterskog sistema, kojim gradske službe, umjesto investitora, prikupljaju potrebnu dokumentaciju, saopšteno je iz Gradske uprave.

Jednošalterski sistem funkcioniše na taj način da se zahtjevi za dozvole podnose na jednom mjestu, a da Gradska uprava, umjesto investitora, pribavlja potrebne saglasnosti nadležnih organa i preduzeća, a dodatna pogodnost je što investitori ne snose dodatne troškove.


Šef Odsjeka za poslove prijemne kancelarije Dragana Milanović rekla da se od uvođenja ove novine 90 odsto investitora manjih objekata opredijelilo za korištenje ovog sistema.

“U posljednje vrijeme zabilježen je porast i broja investitora koji i za veće objekte pribavljaju potrebnu dokumentaciju na ovaj način”, rekla je Milanovićeva.

Iz Gradske uprave su naveli da korištenjem jednošalterskog sistema investitor više nema potrebu da ide od kancelarije do kancelarije, kompletira potrebnu dokumentaciju i čeka u redovima za izdavanje saglasnosti.

Banjaluka je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u BiH koja nudi ovaj oblik pogodnosti, napominju iz Gradske uprave. /kraj/kup/msb

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana