Od 1. jula novi poziv za stipendiranje sportista

Srna
Od 1. jula novi poziv za stipendiranje sportista

Banjaluka - Grad Banjaluka 1. jula objaviće poziv za stipendiranje sportista koji to zaslužuju na osnovu postignutih rezultata, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Prijave za kategorizaciju sportista trajaće do 15. jula da bi, u skladu sa važećim propisima, za stipendiranje bila obezbijeđena sredstva u budžetu za 2020. godinu.

Stipendije će biti dodjeljivane na osnovu Pravilnika o kategorizaciji sportista grada s namjerom da se kroz sistemska rješenja pruži puna podrška sportistima i njihovom daljem usavršavanju.

Kategorizacija se vrši na osnovu postignutih rezultata u periodu od 1. jula protekle godine do 1. jula tekuće godine za narednu budžetsku godinu.

Sportisti se na osnovu ostvarenih rezultata razvrstavaju u četiri kategorije - zaslužni sportista, sportista internacionalnog razreda, sportista prvog razreda i sportista drugog razreda, na osnovu kojih se vrši dodjela stipendija.

Ukupan iznos sredstava, kao i pojedinačni iznosi stipendija za sportiste biće utvrđeni budžetom za narednu godinu, odnosno, Programom razvoja sporta sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2020. godinu.

U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport objašnjavaju da su se donošenjem Programa razvoja sporta za period 2018-2022. godine opredjelili za tri strateška pravca razvoja sporta.

Riječ je o ulaganju u razvoj mladih sportista, podršci uključivanju u sport i njegovoj dostupnosti što većem broju djece i omladine, te stvaranju jednakih mogućnosti za sve sportske organizacije za ostvarivanje vrhunskih rezultata koji podstiču razvoj sporta i doprinose ugledu Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana