Obradovali Milanu Gajić za rođendan

Jasmina Perišić
Obradovali Milanu Gajić za rođendan

Banjaluka - Osnovna škola "Aleksa Šantić" održala je ovog mjeseca niz humanitarnih aktivnosti pa su tako učenici i nastavnici sakupili 3.000 KM pomoći za Milanu Gajić oboljelu od Laforine bolesti. Savjet učenika posjetio je juče i javnu kuhinju "Obrok ljubavi", kojoj su darovali hranu i higijenske potrepštine.

Direktorica Osnovne škole "Aleksa Šantić" Svjetlana Radusin istakla je da je pravilo ove škole oduvijek bilo da učenike vaspitava u duhu humanosti.

- Milana Gajić je bila učenica naše škole pa su đaci i nastavnici sakupili skromnu novčanu pomoć. Željeli smo da joj to ujedno bude i mali poklon za njen 23. rođendan, ali i da joj pokažemo da šantićevci misle na nju i od srca joj žele pobjedu u ovoj teškoj borbi - rekla je Radusin.

Dodala je da im je želja da podstaknu i druge da pruže podršku porodici Gajić, ali i svoj djeci oboljeloj od Laforine bolesti.

- Šantićevci su redovno posjećivali ovu hrabru porodicu. Drugari su sestrama Milani i nažalost pokojnoj Tatjani Gajić čitali i prepričavali razne događaje. Milanina razrednica Branislava Tabaković i ja smo je posjetile na njen rođendan. Bio je to emotivan susret, jer nam se iskreno obradovala - ispričala je Radusin.

Savjet učenika sa Podmlatkom Crvenog krsta organizovao je ovih dana i prikupljanje prehrambenih i higijenskih proizvoda za potrebe javne kuhinje "Obrok ljubavi".

- Tu akciju sproveli smo u saradnji sa Udruženjem građana "Mozaik prijateljstva", a sa nama su učestvovali i učenici Područne škole Drakulić. Tako su juče đaci prvi put imali priliku da posjete prostorije javne kuhinje te da se upoznaju sa načinom rada i podjele pomoći - rekla je Radusin.

Dodala je da su krajem oktobra sakupljali stari papir i plastične flaše, a novac dobijen od prodaje ovih sirovina iskoristili kao pomoć učenicima koji odlaze na ekskurziju ili za nabavku potrebnih nastavnih sredstava.

- U ovoj akciji sakupljeno je 3.707 kilograma starog papira i 38 kilograma plastične ambalaže - kazala je Radusin.

Izvinjenje

U tekstu, koji je juče izašao u "Glasu Srpske" "Škola zablistala poslije 62 godine", potkrala se greška pa je umjesto aktuelne direktorice Svjetlane Radusin, kao izvor potpisana bivša direktorica Tatjana Radoja. Obje su bile naše sagovornice, ali je potpisana samo jedna. Ovim putem upućujemo izvinjenje zbog nastale greške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana